Кабмін зареєстрував проект про внесення змін до 53 законів щодо доступу до інформації

14 Травня 2012
5927
14 Травня 2012
17:53

Кабмін зареєстрував проект про внесення змін до 53 законів щодо доступу до інформації

5927
А також до кодексів про адмінправопорушення, кримінального, цивільного та адміністративного судочинства
Кабмін зареєстрував проект про внесення змін до 53 законів щодо доступу до інформації

Кабінет Міністрів 14 травня зареєстрував у парламенті законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про інформацію» (у новій редакції) та Закону України «Про доступ до публічної інформації» № 10455.

 

Цей законопроект Кабмін схвалив на своєму засіданні 7 травня. Його розроблено з метою приведення деяких законодавчих актів України у відповідність із законами «Про інформацію» та «Про доступ до публічної інформації», що було передбачено прикінцевими положеннями цих документів, ухвалених іще 13 січня 2011 року.

 

«Проектом Закону України пропонується внести зміни до: Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України, Цивільного кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та до 53 законів України», - йдеться у пояснювальній записці.

 

Зокрема, згідно зі ст. 212-3 Кодексу про адміністративні правопорушення неоприлюднення відомостей, зазначених у декларації про майно, доходи, витрати тощо, обов'язковість оприлюднення яких передбачено частиною другою статті 12 закону «Про засади запобігання і протидії корупції», тягне за собою «накладення штрафу на посадових осіб від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

 

А порушення закону «Про доступ до публічної інформації», а саме: ненадання відповіді на запит на інформацію, ненадання інформації, неправомірна відмова в наданні інформації, несвоєчасне або неповне надання інформації, надання недостовірної інформації, «тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

 

За обмеження ж доступу до інформації, якщо це прямо заборонено законом, - накладається «штраф на посадових осіб від шістдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

 

Незаконна ж відмова в прийнятті та розгляді звернення, інші порушення законодавства про звернення громадян, «тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян». А за повторне вчинення такого ж порушення протягом року передбаченого цією ж статтею (за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню), буде накладено штраф на посадових осіб «від шістдесяти до вісімдесяти  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до тридцяти годин».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5927
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду