Tochka.net розпізнала в нападнику на фотографа директора парку «Перемога» (ФОТО)

8 Травня 2012
7545
8 Травня 2012
20:04

Tochka.net розпізнала в нападнику на фотографа директора парку «Перемога» (ФОТО)

7545
Міліція допитала фотографа в якості свідка
Tochka.net розпізнала в нападнику на фотографа директора парку «Перемога» (ФОТО)

Співробітники парку «Перемога» розпізнали свого директора Олександра Товстонога на фото нападника, який побив фотографа Tochka.net Віталія Лазебника 4 травня під час зйомки знесення незаконного будівництва церкви в парку. Про це повідомляє Tochka.net.

 

Журналісти Tochka.net показали фото нападника співробітникам парку «Перемога». «Так це ж наш директор Олександр Олександрович», - сказали в парку.

 

Крім того журналісти зустрілися із самим Олександром Товстоногом у його робочому кабінеті. Він відмовився будь-що коментувати, але підтвердив, що був на місці інциденту. При цьому, як звертає увагу Tochka.net, раніше в адміністрації парку стверджували, що директора взагалі не було на місці конфлікт.

 

 

 

Нападник, який побив Віталія Лазебника 4 травня

 

 


 

Олександр Товстоног у своєму кабінеті

 

Тим часом представники церкви назвали фотографа Віталія Лазебника співучасником плюндрування церкви, тому що він знімав, а не перешкоджав «злу».

 

«Кримінальний кодекс каже про те, що якщо людина бачить, що здійснюється злочин, і не вживає ніяких заходів, щоб злочин не чинився, то вона стає співучасником. Наявність фотоапарата не свідчить, що ця людина не брала участі в плюндруванні церкви», - сказав отець Святослав, настоятель церкви Всіх святих воїнів, на яку було здійснено напад.

 

На запитання, чому директор парку побив журналіста залізним прутом, священик відповів: «Директор захищав святиню і навіть сам постраждав».

 

Сам постраждалий Віталій Лазебник 8 травня був на допиті в якості свідка, а не постраждалого. «Відносно його заяви про побиття, це питання ще не вирішено. До 14 травня повинні вирішити, чи відкривати кримінальну справу за фактом побиття», - розповіла юрист Людмила Опришко, яка супроводжувала фотографа.

 

За словами юриста, міліція того дня, коли було побито фотографа, не надала йому направлення на огляд - фіксацію побоїв. «Міліція повинна була того ж дня, коли відбулося побиття, видати направлення для фіксації побоїв, але цього не було зроблено. Це значне порушення. І ми сьогодні випросили в них це направлення на медичний огляд», - відзначила юрист.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 4 травня фотографа Tochka.net Віталія Лазебника побили при виконанні редакційного завдання, коли він знімав знесення незаконного будівництва храму в парку «Перемога». Лікарі класифікували удари залізним прутом по голові як «легкі тілесні ушкодження». Очевидці події стверджували, що нападником міг бути директор парку «Перемога» Олександр Товстоног. В адміністрації парку це категорично спростовують.

 

У міліції не змогли назвати імені нападника. Згодом прес-служба столичної міліції повідомила, що порушено справу за фактом хуліганства в парку (частина 2 статті 296 Кримінального кодексу України) і триває слідство. За даними міліції, після інциденту в парку «Перемога» за медичною допомогою звернулися троє громадян, одного з них - фотографа Tochka.net - у міліції не вважають представником ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Tochka.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7545
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду