Журналісти просять регламентний комітет і комітет свободи слова дати оцінку закриттю ложі преси

27 Квітня 2012
8938
27 Квітня 2012
12:45

Журналісти просять регламентний комітет і комітет свободи слова дати оцінку закриттю ложі преси

8938
«Цими діями народних депутатів і апарату ВРУ створено прецедент перешкоджання роботі журналістів, якого не було за всю історію українського парламентаризму»
Журналісти просять регламентний комітет і комітет свободи слова дати оцінку закриттю ложі преси

Близько 40 парламентських журналістів підписали звернення до голови Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України Володимира Макеєнка і голови Комітету з питань свободи слова та інформації Юрія Стеця з приводу недопуску журналістів до парламентської ложі преси 26 квітня. Про це «Детектор медіа» повідомила Ольга Червакова, кореспондент телеканалу СТБ.

 

В обох зверненнях журналісти наголошують, що вчорашнє закриття ложі преси є «порушенням конституційних прав на отримання інформації та містить ознаки порушення статті 171 Кримінального кодексу (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів)».

 

Медійники звертають увагу на те, що «цими діями народних депутатів і апарату ВРУ створено прецедент перешкоджання роботі журналістів, якого не було за всю історію українського парламентаризму».

 

Юрія Стеця вони просять дати оцінку діям депутатів і апарату ВРУ на засіданні Комітету з питань свободи слова та інформації.

 

Володимира Макеєнка вони просять, щоб Регламентний комітет дав оцінку на відповідність Регламенту Верховної Ради вимог голів провладних фракцій про закриття ложі преси 26 квітня.

 

 

 

 

Нагадаємо, зранку 26 квітня парламентських журналістів не пускали до ложі преси - вхід було зачинено на ключ. Відповідне розпорядження віддав голова Верховної Ради Володимир Литвин на прохання лідерів проурядових фракцій і депутатських груп (Партії регіонів, Народної партії, КПУ, «Реформи заради майбутнього»).

 

Після того, як журналісти винесли цей інцидент в публічну площину, їх таки пустили до ложі преси.

 

Як відомо, трибуна парламенту заблокована з 24 квітня представниками опозиції.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - з Facebook Оксани Денисової

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8938
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду