Геращенко: Мені прикро, що в партії влади немає людини, яка розуміє, що є цензурою

26 Квітня 2012
11556
26 Квітня 2012
18:56

Геращенко: Мені прикро, що в партії влади немає людини, яка розуміє, що є цензурою

11556
Геращенко вважає, що Комітет з питань свободи слова та інформації має провести дискусію про право на приватне життя
Геращенко: Мені прикро, що в партії влади немає людини, яка розуміє, що є цензурою

Депутат НУНС Ірина Геращенко здивована заявами агентства УНН і депутата з Партії регіонів Олега Надоші, які вважають її запис у Facebook із закликом бойкотувати сайту через розповсюдження відео з камери Тимошенко в СІЗО цензурою та наступом на свободу слова. Про це вона сказала в коментарі «Детектор медіа».

 

«Наш колега Дмитро Крикун так само в соціальних мережах закликав бойкотувати УНН, і я його підтримала. Тому що вважаю, що будь-які медіа, які позиціонуються як ЗМІ, не можуть собі дозволити таблоїдного жовтого формату. Мені прикро, що в партії влади немає людини, яка б професійно могла прокоментувати те, що є цензурою, а що нею не є. Цензура - це коли політик телефонує на сайт чи ЗМІ і вимагає щось поставити. Цензура - це не пускати журналістів у ложу преси в парламенті. І я пишаюсь тими журналістами, які змусили пропустити їх на їхнє робоче місце. А якщо людина у тому числі і політик, каже про те, що такий формат - не журналістика, то це зовсім інша річ». - сказала пані Геращенко.

 

Також вона додала, що починаючи від телеканалів і закінчуючи інтернет-виданнями - усі посилались на УНН як на першоджерело згаданого відео.

 

За словами пані Геращенко, оприлюднення подібного відео порушує професійні та моральні стандарти: «Я написала в соціальних мережах, що принципово не дивилась це відео, тому що вважаю для себе табу - підглядання. Більше того, я переконана, що в журналістському середовищі дійсно давно назріла дискусія щодо того, де закінчується право журналіста на інформацію і починається право на приватне життя, особливо людини, яка не може себе захистити і перебуває під постійним спогляданням. Це тортури, порушення прав людини. І ми навіть не обговорюємо те, наскільки правдивим чи неправдивим є це відео».

 

Ірина Геращенко вважає, що парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації має «провести дискусію про право на приватне життя й те, чи можуть ЗМІ використовувати відео сумнівного походження, сумнівно отримане і сумнівної якості, порушуючи будь-які норми моралі напередодні виборчої кампанії». «Інакше дійсно виборча кампанія, яка незабаром стартує, складатиметься з компроматів, знятих у туалетах, у спальнях, ще десь. Але це немає нічого спільного з журналістикою», - додала вона.

 

Нагадаємо, сьогодні, 26 квітня народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Олег Надоша заявив, що парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації повинен відреагувати на заяву УНН з приводу факту тиску з боку Ірини Геращенко на ЗМІ. Він переконаний що пані Геращенко «душить свободу слова».

 

25 квітня Ірина Геращенко (НУНС) закликала колег-депутатів бойкотувати інтернет-видання УНН, про що написала на своїй сторінці у Facebook.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11556
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сурок
4354 дн. тому
Геращенко очень огранмченна и оказалось зла до безобразия. Противно читать ее заявления, вечно поучает и считает себя бесконечно правой. Первый признак скудоумия
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду