У Броварах знову поширили фальшиву «опозиційну газету»

26 Квітня 2012
10155
26 Квітня 2012
13:10

У Броварах знову поширили фальшиву «опозиційну газету»

10155
Вже вдруге за останній місяць
У Броварах знову поширили фальшиву «опозиційну газету»

Вже вдруге за останній місяць у Броварах була безкоштовно поширена фальшива опозиційна газета. Минулого разу це була підробка видання «Київщина - мала Батьківщина». Цього разу в поштові скриньки броварчан підкинули газету під назвою «Маєш право знати», повідомили «Детектор медіа» в громадській організації «Громадський захист Київщини».

 

«Маєш право знати» - це місцева громадська ініціатива, що бореться з місцевою владою та висвітлює її незаконні махінації. Проте газета-фальшивка з аналогічною назвою не має до громадської ініціативи жодного стосунку.

 

Газета на три чверті складається зі справжніх матеріалів колективу «Маєш право знати», які були опубліковані на сайті ініціативи. Четвертою ж частиною стало вигадане інтерв'ю з депутатом Броварської міської ради Павлом Різаненком, яке, на думку громадськості, покликане дискредитувати не лише його, а й усі опозиційні сили Броварів. «Тобто, застосована звичайна піар-технологія, коли серед переважної більшости правдивих матеріалів подається відверта брехня», - йдеться в повідомленні броварських громадських активістів.

 

Сьогодні, 26 квітня, у Броварах відбувається акція «Бровари - столиця брехні?», учасники якої протестують проти фальшивої преси, підробленої під незалежні та опозиційні видання.

 

Фальшиві газети: «Київщина - мала Батьківщина» та «Маєш право знати» були поширені загальним тиражем 60 тисяч примірників. За підрахунками громадськості, друк цих видань коштував 100 тисяч гривень.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10155
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Андрій
4380 дн. тому
Інформація некоректна. Газета "Маєш право знати" має прямий стосунок до громадської ініціативи "Маєш право знати" - є свідоцтво про зареєстроване видання. А не відомі випустили фальшивий випуск цієї газети, ще до виходу справжнього першого номеру. Подробиці в офіційній заяві "Маєш право знати" за посиланням http://pravo-znaty.org.ua/prodovzhennya-falsifikatsiy-u-brovarah-viyshla-falshiva-gazeta-mayesh-pravo-znati/
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду