Поранений опозиційний журналіст Лукпан Ахмедьяров вийшов з коми

24 Квітня 2012
7097
24 Квітня 2012
12:00

Поранений опозиційний журналіст Лукпан Ахмедьяров вийшов з коми

7097
За фактом нападу порушено кримінальну справу
Поранений опозиційний журналіст Лукпан Ахмедьяров вийшов з коми
Опозиційний журналіст газети «Уральская неделя» Лукпан Ахмедьяров, на якого напали невідомі минулого тижня, прийшов до тями. Про це повідомляє сайт «7 каналу» (Казахстан).

Завідувач відділенням реанімації обласної клінічної лікарні Віктор Ширяєв стверджує, що стан журналіста стабільний, але тяжкий: «Зараз він у свідомості, адекватний. Я думаю, що загроза для життя минула. Але є нюанси, які зараз в даний момент не дозволяють перевести його в загальну палату».

Також за інформацією видання сьогодні, 24 квітня, поліція Західно-Казахстанської області звернулася до жителів Уральська та прилеглих сіл з проханням про сприяння в пошуку нападників. В органах внутрішніх справ гарантують анонімність і велике грошову винагороду за будь-яку інформацію про місцезнаходження зловмисників. За фактом нападу на кореспондента «Уральської тижня» порушено кримінальну справу, яка розслідується під особистим контролем глави МВС. 

Нагадаємо, в минулий четвер невідомі напали на журналіста недалеко від його будинку. Зловмисники кілька разів вистрілили в Лукпана Ахмедьярова з травматичної зброї, і завдали йому вісім ножових поранень. Дружина журналіста і головний редактор видання «Уральская неделя» пов'язують напад суто з професійною діяльністю. 

Надія Якубець, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7097
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду