Нацрада не змогла зібрати кворум для підбиття підсумків конкурсу на місця в МХ-5

24 Квітня 2012
11283
24 Квітня 2012
11:51

Нацрада не змогла зібрати кворум для підбиття підсумків конкурсу на місця в МХ-5

11283
Збереться вже після 9 травня
Нацрада не змогла зібрати кворум для підбиття підсумків конкурсу на місця в МХ-5

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення скасувала заплановані на 24-25 квітня засідання з підбиття підсумків повторного цифрового конкурсу на вільні місця в мультиплексі МХ-5 (категорія - регіональне та місцеве мовленя).

 

Як оголосив конкурсантам голова Нацради Володимир Манжосов, регуляторний орган не зміг зібрати кворум (шість осіб). На засідання зібралися лише четверо членів Нацради: Володимир Манжосов, Оксана Головатенко, Лариса Мудрак, Оксана Єлманова. Не були присутніми Микола Фартушний, Ірина Опілат і Євген Баранов. Зі слів пана Манжосова, вони відсутні через хворобу.

 

«Ми прогнозували ще вчора, що сьогодні в нас не буде однієї людини. Але, на жаль, сьогодні ми не маємо трьох членів Національної ради, які захворіли», - сказав пан Манжосов.

 

Він повідомив конкурсантам, що підбиття підсумків конкурсу відбудеться вже після травневих свят (після 9 травня). «На жаль, ми не можемо бути впевнені, що завтра буде кворум. А на травневі у багатьох із вас є плани», - пояснив він.

 

Кінцевий термін підбиття підсумків повторного цифрового конкурсу спливає 2 червня. За словами Володимира Манжосова, Нацрада поспішала завершити конкурс у квітні, «тому що розуміла, що будуть травневі свята, що буде нарада-семінар у Луцьку та візит делегації Нацради до аудіовізуальної ради Франції». Тепер регулятор вноситиме корективи у свої плани.

 

Оксана Єлманова запропонувала, якщо конкурсанти цього хочуть, заслухати їхні презентації в робочому порядку 24 квітня, без кворуму, не ухвалюючи рішення, хоча це і є порушенням процедури. Однак Володимир Манжосов наголосив, що це може бути підставою для оскарження конкурсу в суді. «Тому ми не будемо експериментувати і слухати вас сьогодні, а потім приймати рішення», - сказав він представникам телекомпаній.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11283
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду