«Вечірній квартал» вирізає з телеверсії сцени про Януковича, але не вважає це цензурою

20 Квітня 2012
16306
20 Квітня 2012
11:45

«Вечірній квартал» вирізає з телеверсії сцени про Януковича, але не вважає це цензурою

16306
Невихід номерів прес-служба «Студії Квартал-95» аргументувала «умовами монтажного процесу»
«Вечірній квартал» вирізає з телеверсії сцени про Януковича, але не вважає це цензурою

«Студія Квартал-95» підтвердила вирізання з телеверсії «Вечірнього кварталу» на телеканалі «Інтер» номеру, де висміювалася сім'я президента Віктора Януковича. Невихід сценки на «Інтері» прес-служба аргументувала «умовами монтажного процесу», пише «Телепростір».

 

Як нагадує «Телепростір», у суботу, 7 квітня 2012 року, у новому випуску гумористичного шоу «Вечірній квартал» на «Інтері» замість номера про молодшого сина президента повторно вийшла мініатюра з попереднього випуску.

 

Іронічний номер про Віктора Януковича молодшого був показаний під час зйомок програми у палаці «Україна» 20 березня. У сценці «кварталівці» обіграли тему статків Олександра Януковича, всієї сім'ї Януковичів та стосунки синів президента між собою. Натомість, у телеверсії шоу, українським телеглядачам, замість цієї мініатюри, показали повтор матеріалу, показаного у випуску від 31 березня, а саме - номер про стосунки між чоловіком та дружиною.

 

У прес-службі «Студії Квартал-95» підтвердили, що ця сценка мала місце на записі програми 20 березня у палаці «Україна» і справді не «влізла» у телеверсію шоу на каналі «Інтер» від 7 квітня.

 

Як зазначила прес-служба, це зумовлено «умовами монтажного процесу, за якими тривалість випуску не може перевищувати свій хронометраж».

 

Щодо повтору номеру про сімейні стосунки, то прес-служба називає це «звичною практикою». Мовляв, у нових програмах неодноразово вдаються до повторів «кращих та успішних номерів з попередніх програм». Однак доцільність заміни номера про Януковича у прес-службі так і не пояснили.

 

Раніше, у новорічний випуск «Вечірнього кварталу» від 31 грудня не ввійшла сценка-привітання президента з новим роком під назвою «Як це було», виконана актором «Студії Квартал-95» Юрієм Великим. «Кварталівець» обігрував конфуз президента Віктора Януковича, який торік у січні під час виступу на економічному форумі в Давосі не зміг вимовити фрази «увімкніть Україну». Відео цього номеру стало доступним після виходу новорічного «Вечірнього кварталу» на російському каналі РЕН-ТВ.

 

За словами прес-служби, невихід того номеру зумовлений тими ж таки «умовами монтажного процесу». Відповіді на те, яким чином номер потрапив у версію програми на РЕН-ТВ, видання так і не отримало.

 

Тим не менше, у «Студії Квартал-95» навідріз заперечили наявність цензури на «Інтері» та запевнили, що вихід вищезазначених номерів все ж планується і відбудеться у найближчих програмах. Коли саме - не уточнили.

 

На запитання, як часто в телеверсію «Вечірнього кварталу» не попадають номери, що так чи інакше стосуються президента Віктора Януковича, прес-служба підкреслила, що запис програми інколи і справді відрізняється від телеверсії і в ефір можуть не потрапити безліч номерів, в основному побутової тематики.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16306
Читайте також
21.04.2012 14:48
Павло Мандрик для «Детектор медіа»
42 504
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Игорь
4379 дн. тому
Видимо автор статьи не знает разницы между цензурой и этикой. Янукович - это такой же гражданин, как и мы и он так же имеет конституционное право на уважение и защиту своей чести и достоинства. Я считаю, что любой публичный человек, которого высмеивают на Квартале - имеет полное КОНСТИТУЦИОННОЕ ПРАВО запретить выход в эфир материал, который оскорбляет его или его семью!
Цензура!
4382 дн. тому
Цензура в Квартале! Всем смотреть http://www.youtube.com/watch?v=rEj_INGS2Wo
Тимошенко
4382 дн. тому
http://www.youtube.com/watch?v=VFSwla1NfRA
какая цензура???
4382 дн. тому
как вы можете такое писать??? какая цензура?? вы концерт смотрели??? http://www.youtube.com/watch?v=CBfE2axFAkY если везде будет такая цензура, то мы будем жить в свободной стране
Знавець
4382 дн. тому
Маленькі криворізькі сциклі! :)
Так-так
4382 дн. тому
Кілька разів бачила анонс цього номеру серед тижня на Інтері, подумала - вони там з глузду з їхали і геть забули, хто їм гроші платить. Випуск не дивилася, не люблю їхні жарти, але навіть в голову не прийшло, що цей жарт може не ввійти в програму.
Сергей
4382 дн. тому
Какая цензура, какое насилие?! Все по взаимному согласию...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду