Справа Eurosport проти «Волі» слухатиметься в апеляційній інстанції у травні

18 Квітня 2012
8364
18 Квітня 2012
13:05

Справа Eurosport проти «Волі» слухатиметься в апеляційній інстанції у травні

8364
Суд переніс засідання
Справа Eurosport проти «Волі» слухатиметься в апеляційній інстанції у травні

Розгляд справи за позовом акціонерного товариства «Євроспорт» до ТОВ «Воля-Кабель» у Київському апеляційному господарському суді міста Києва розпочнеться 14 травня. Сьогодні, 18 квітня, засідання було перенесене через те, що представники апелянта (Eurosport) просили суд проводити технічну фіксацію запису судового процесу. Однак у цей день у суду не було такої можливості.

 

У лютому 2012 року Господарський суд міста Києва прийняв рішення не на користь Eurosport.

 

Нагадаємо, що минулого року Eurosport звернувся до суду з вимогою зобов'язати компанію «Воля-кабель» здійснювати ретрансляцію телеканалів Eurosport та Eurosport-2 упродовж 2012 року. Позивач посилався на те, що таке зобов'язання на кабельного оператора покладено угодою від 1 січня 2007 року, оскільки після її завершення у 2001 році відповідач не розірвав договору, то її дія автоматично була продовжена до 31 грудня 2012 року. Натомість відповідачі проти позову заперечували.

 

Як ідеться в рішенні Господарського суду, суд встановив, що провайдер звернувся до позивача за 95 днів до завершення дії угоди  з листом, у якому повідомив про «бажання мати повністю новий контракт з новими умовами і строками подальшої співпраці з 1 січня 2012 року». Як ідеться в рішенні суду, «Воля-кабель» пропонувала «Євроспорту» прийняти участь у тендері на надання контенту. На думку суду, таким чином компанія повідомила про розірвання угоди. Саме тому суд відмовив у задоволенні позовних вимог повністю. Окрім цього він зобов'язав Eurosport сплатити судові витрати «Волі-кабель» у розмірі 550 тисяч гривень.

 

Позивач подав апеляційну скаргу, у якій просить скасувати рішення першої інстанції та задовольнити його позовні вимоги. З-поміж іншого, в апеляційній скарзі позивач наголошує, що «Воля-кабель» порушила встановлений порядок розірвання угоди.

 

«Висновок місцевого господарського суду про те що відповідач належним чином повідомив позивача про розірвання угоди (...) від 01.01.2007 року, що унеможливлює автоматичне продовження угоди на 12 місяців є хибним і не відповідає обставинам справи, оскільки зміст листа від 28.09.2011 року стосується зовсім іншого договору, який не є предметом цього спору», - йдеться в апеляційній скарзі.

 

У коментарі журналістам представники Eurosport розповіли, що компанія судиться з провайдерами з групи «Воля» ще в близько 11 містах і виграла більшість позовів у першій інстанції.

 

Представники «Волі-Кабель» у суді проігнорували прохання «Детектор медіа» прокоментувати справу та надати заперечення на апеляційну скаргу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8364
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сіль
4363 дн. тому
Це ж який маразм таке рішення написати, а ще більше стягути 550 000 грн. на послуги адвоката у супер важкій справі! Адвоката в студію!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду