Ганна Герман ледь не подала до суду на сайт Оrd-ua

18 Квітня 2012
8780
18 Квітня 2012
12:15

Ганна Герман ледь не подала до суду на сайт Оrd-ua

8780
Конфлікт владнався після спростування неправдивої інформації
Ганна Герман ледь не подала до суду на сайт Оrd-ua

Радник президента Ганна Герман відмовилася від судового позову до інтернет-видання Оrd-ua, яке 17 квітня опублікувало матеріал «Герман снова облажалась», оскільки цей сайт опублікував спростування недостовірної інформації. Про це повідомляє УНІАН.

 

«Інтернет-ресурс опублікував спростування на свою інформацію, чим визнав, що розповсюдив завідомо неправдиву інформацію. Сам факт визнання редактором того, що сайт публікує завідомо неправдиву інформацію, є підтвердженням того, що матеріали цього сайту не мають нічого спільного з журналістикою і є звичайним інформаційним кілерством, що є найбільшим покаранням для журналіста, ніж визнання факту відвертого наклепу. Я вважаю, що після цього спростування судовий позов вже не потрібний», - сказала Ганна Герман.

 

Перед тим, зранку 18 квітня, Гання Герман заявила про намір захищати у суді свою ділову репутацію у зв`язку з публікацією в інтернет-виданні, головним редактором якого є Станіслав Речинський.

 

«Сайт Оrd-ua розповсюджує завідомо неправдиву інформацію. Цими днями на цьому ресурсі було розповсюджено "Герман снова облажалась", яка порочить мою ділову репутацію, а викладені факти не мають абсолютно нічого спільного з дійсністю», - сказала пані Герман.

 

Напередодні інтернет-ресурс Оrd-ua опублікував інформацію під назвою «Герман снова облажалась», у якій ішлося про те, що президент України Віктор Янукович нібито висловив співчуття у зв`язку зі смертю директора Інституту міста Олександра Сергієнко. У відповідь на оприлюднення цього співчуття Сергієнко на одному з інтернет-ресурсів написав, що чутки про його смерть «дещо перебільшені».

 

Зазначимо, що 17 квітня сайт глави держави опублікував співчуття Олександру Сергієнку, не зазначивши, хто це. Пізніше було уточнено, що це депутат Донецької обласної ради, голова Донецької обласної організації ветеранів Олександр Сергієнко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8780
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду