Присяжнюк запропонував комунальним ЗМІ оприлюднювати скорочені декларації чиновників

12 Квітня 2012
7785
12 Квітня 2012
17:45

Присяжнюк запропонував комунальним ЗМІ оприлюднювати скорочені декларації чиновників

7785
Сам він «розсекретить» тільки 5 пунктів декларації
Присяжнюк запропонував комунальним ЗМІ оприлюднювати скорочені декларації чиновників

Голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк у відповідь на прохання керівників комунальних газет Київщини посприяти додатковому фінансуванню спецвипусків з деклараціями державних чиновників, порадив друкувати їх у скороченому вигляді. Про це він сказав під час засідання громадської ради з питань свободи слова ОДА 12 квітня.

 

«Обсяг наших видань не дозволяє надрукувати повністю декларації голів міст і районів та їх заступників. Тому ми пропонуємо три варіанти вирішення цієї проблеми: або співзасновники знайдуть додаткові кошти для спецвипуску, або ми публікуємо повідомлення, що ці декларації будуть оприлюднені на сайті органу влади, або ми їх друкуємо в скороченому вигляді», - зазначив головний редактор іванківської газети «Трибуна праці» Павло Смовж.

 

Анатолій Присяжнюк відповів, що краще друкувати декларації в скороченому вигляді. «Особисто я подаватиму п'ять позицій (зарплата, майно тощо). А навіщо друкувати ті пункти, де будуть прочерки? Крім того, якщо дружина якогось чиновника проти, то дані про неї не треба оприлюднювати», - сказав пан Присяжнюк. Він додав, що ще можна оприлюднювати декларації в електронному вигляді на сайтах.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7785
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду