Редакція кримського тижневика «События» звільнилася повним складом

5 Квітня 2012
8217
5 Квітня 2012
13:27

Редакція кримського тижневика «События» звільнилася повним складом

8217
Редакція кримського тижневика «События» звільнилася повним складом

Співробітники кримського тижневика «События» написали заяви про звільнення. З роботи йдуть усі 12 членів колективу - головний редактор, його заступник, кореспонденти, дизайнер, верстальники, коректори і редактор сайту «События». Про це йдеться в повідомленні колективу, яке надійшло на адресу «Детектор медіа».

 

Як пояснили в колективі, причиною масового звільнення стало невиконання зобов'язань з боку керівництва підприємства-видавця та засновників (керівників кримської організації партії «Батьківщина» Андрія Сенченка і Людмили Денисової), зокрема, в питаннях оплати праці.

 

«Починаючи з грудня минулого року на підприємстві почалися перебої з виплатою зарплати. Так, грудневу ми отримали тільки наприкінці січня. На даний момент заборгованість становить два місяці, не виплачені лютнева і березнева зарплата», - повідомили в редакції.

 

При цьому співробітникам, за їхніми словами, керівництво юридичної особи (ТОВ «Видавничий дім "Гуру"») та засновники не пояснюють причин того, що відбувається, та не називають хоча б приблизних строків виплати заборгованості.

 

Співробітники «Событий» написали заяви про звільнення в понеділок, 2 квітня. Вони попросили розірвати трудові угоди та звільнити їх з 5 квітня без двотижневого відробітку на підставі невиконання зобов'язань роботодавцем, а також видати їм належним чином оформлені трудові книжки. Висувати такі вимоги колективу дозволяє стаття 38 Кодексу законів про працю.

 

Однак, за словами колективу, директор видавничого дому «Гуру» Людмила Журавльова відмовилася візувати заяви. Після цього заяви про звільнення були повторно подані в середу з поштовим повідомленням. Тому співробітники вважають, що вже є звільненими із сьогоднішнього дня, тобто з 5 квітня.

 

«Після подання заяв ми пояснили директору, що маємо законне право піти з роботи і хочемо ним скористатися. При цьому ми не маємо наміру переносити конфлікт у публічну площину і хочемо вирішити справу мирно: безперешкодно отримати повний розрахунок і трудові книжки та "не виносити сміття з хати". Також ми як колектив, незважаючи на те, що наша праця не оплачується, спокійно здали перший номер "Событий" у квітні, з почуття відповідальності перед читачами. Тим не менш нас не почули. Того ж дня працівників намагалися "кинути" - змусити підписати офіційні зарплатні відомості за лютий і березень, не виплачуючи при цьому суму заборгованості», - кажуть у редакції.

 

Колектив припускає, що керівництво намагається убезпечитися від кримінальної відповідальності за невиплату зарплати, а також намагається звільнити співробітників, обмежившись тільки «білою» частиною зарплати, яка набагато менша за фактичну. Тож редакція вирішила апелювати до громадськості.

 

5 квітня співробітники «Событий» мають намір подати заяви в прокуратуру і в контролюючі органи за фактами порушення трудового і податкового законодавства на підприємствах «Видавничий дім "Гуру"» і «Гуру медіа груп» в частині перешкоджання звільненню співробітників в невиплати їм зарплати в повному обсязі.

 

За інформацією «Детектор медіа», заборгованості по зарплаті є також у продакшні «Медіафільм» та в «Чорноморській телерадіокомпанії», які теж пов'язані з Андрієм Сенченком.

 

Зв'язатися з паном Сенченком ТК поки не вдалося - він не відповідає на дзвінки.

 

Сайт газети «События» в мережі вже не доступний.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8217
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду