Нацрада проти анулювання ліцензій каналів, у яких скінчилися угоди з операторами багатоканальних мереж

4 Квітня 2012
9387
4 Квітня 2012
16:23

Нацрада проти анулювання ліцензій каналів, у яких скінчилися угоди з операторами багатоканальних мереж

9387
А також проти законопроекту Ландіка про універсальну програмну послугу
Нацрада проти анулювання ліцензій каналів, у яких скінчилися угоди з операторами багатоканальних мереж

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 4 квітня вирішила не погоджувати законопроект № 10117 «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення"», що передбачає анулювання ліцензій телеканалів, у яких скінчилися угоди з операторами багатоканальних телемереж.

 

Нагадаємо, що автор цього законопроекту народний депутат Орест Муц (Партія регіонів) пропонує додати до підстав анулювання Нацрадою ліцензії на мовлення наступну: «припинення дії угоди ліцензіата з оператором багатоканальної телемережі у разі, якщо в ліцензії на мовлення ліцензіата передбачено мовлення виключно в одній багатоканальній телемережі».

 

За словами голови Нацради Володимира Манжосова, регуляторний орган вважає, що чинний закон дає достатньо повноважень Нацраді для виконання її наглядових функцій. «Закон надає нам право застосовувати такі санкції, як оголошення попередження, призначення штрафу та звернення до суду щодо анулювання ліцензії. Ніяке автоматичне позбавлення ліцензінії не передбачене законом», - наголосив він.

 

Тому члени Нацради вирішили не погоджувати законопроект і направили свої зауваження до Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації.

 

Також вони не погодили законопроект № 6527 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання взаємовідносин у сфері телебачення та телекомунікацій», ініційований Володимиром Ландіком, що передбачає включення всіх українських ефірних і супутникових каналів до універсальної програмної послуги. Зараз законопроект готується на повторне друге читання.

 

На думку Нацради, у разі прийняття цього закону провайдери фізично не зможуть виконати його норми, тому що в Україні супутникових ліцензіатів більше, ніж може вмістити ресурс аналогових кабельних мереж.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9387
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду