«Гроші» не дали в ефір перший сюжет Вінтоніва, тому що «неформат» (ОНОВЛЕНО)

29 Березня 2012
13327
29 Березня 2012
16:24

«Гроші» не дали в ефір перший сюжет Вінтоніва, тому що «неформат» (ОНОВЛЕНО)

13327
Перший сюжет екс-журналіста «Сніданку з 1+1» Романа Вінтоніва для департаменту журналістських розслідувань не вийшов в ефір
«Гроші» не дали в ефір перший сюжет Вінтоніва, тому що «неформат» (ОНОВЛЕНО)

З ефіру програми «Гроші» був знятий сюжет журналіста телеканалу «1+1» Романа Вінтоніва про з'їзд Партії регіонів. Про це повідомив Інститут масової інформації.

 

«Сюжет справді не вийшов у той день, який мав вийти. Він був запланований на 21 березня», - підтвердив інформацію пан Вінтонів.

 

На запитання, чим аргументувала редакція зняття сюжету, він відповів: «Нічого не можу говорити, оскільки ми з редакторами продовжуємо спілкуватися з цього приводу. Я можу тільки підтвердити, що сюжет не вийшов. Мені пояснюють чому...».

 

Водночас Роман Вінтонів вважає, що сюжет вже не вийде взагалі. На запитання, чи має пряме відношення до заборони сюжету генеральний директор «1+1» Олександр Ткаченко, журналіст відповів, що не знає.

 

Сюжет Романа Вінтоніва стосувався з'їзду Партії регіонів, який відбувся 17 березня. На цьому з'їзді Сергій Тігіпко прийняв рішення про саморозпуск своєї партії «Сильна Україна» та влиття в Партію регіонів. Пан Тігіпко був обраний заступником голови партії та членом політради партії. У свою чергу, Роман Вінтонів, підійшовши до Тігіпка, спитав, чи змінить він прізвище на «Янукович» або ж лишиться на дівочому.

 

Головний редактор департаменту журналістських розслідувань телеканалу «1+1» Максим Сухенко пояснив «Детектор медіа» невихід сюжету Романа Вінтоніва неформатом.

 

«У нас є кілька речей, які має містити сюжет, щоб з'явитися в програмі "Гроші". Він має або стосуватися грошей, або це має бути резонансне розслідування. Тут ми побачили веселий стьобний сюжет, які Роман робив для "Сніданку з 1+1", але не побачили ані розслідування, ані грошей», - сказав пан Сухенко.

 

За його словами, Роман Вінтонів ходив на з'їзд Партії регіонів за редакційним завданням, і редакція очікувала, що він «більше уваги приділить фінансовій стороні з'їзду».

 

«Коли я побачив цей матеріал, то зрозумів, що нам з Романом іще треба думати, як адаптувати його стиль, напрацьований у "Сніданку", до нашої роботи. Роман - чудовий журналіст. Думаю, ми знайдемо формат, у якому він себе проявить. Ми на нього покладаємо великі надії», - додав пан Сухенко.

 

Він уточнив, що Роман Вінтонів близько місяця працює в департаменті журналістських розслідувань «1+1», куди перевівся з редакції «Сніданку з 1+1», і сюжет про з'їзд Партії регіонів - це його перша робота для департаменту.

 

2 квітня Роман Вінтонів у своєму блозі написав, що сюжет про з'їзд Партії регіонів - це його другий сюжет для «Грошей». Перший він зняв у 2011-му про відкриття ресторану, конкурс блондинок і повернення Міки Ньютон з Євробачення. «Після його виходу в ефір я залив його в нет і залишився задоволеним виконаною роботою. Так само планував зробити і з сюжетом про з'їзд Партії регіонів», - пише журналіст. 22 березня одразу після невиходу сюжету він попросив дати йому копію, щоб залити в інтернет. Але йому її не дали. У цьому ж пості в блозі Роман Вінтонів оприлюднив шматок відео, де він запитує в Сергія Тігіпка про зміну прізвища.

 

Для «Сніданку з 1+1» Роман Вінтонів періодично знімав веселі сюжети з Верховної Ради. Наприклад, для одного з них він одягся в костюм зайця і запитував депутатів про дрескод. «Я тролю депутатів», - зізнавався він «Відеотеці».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13327
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
глядач
4403 дн. тому
Сухенко бреше, а "ТК" не перевірила інформацію. Це не перший сюжет Вінтоніва для "Грошей". Вони уже публікували його "резонансне розслідування" з вечірки-відкриття ресторану "Свиня" та шоу блондинок. Ось лінк http://www.youtube.com/watch?v=qG4333hnJuY. Там теж не було ні розслідування, ні грошей, але той сюжет був форматний і він був опублікований. Там Вінтонів тролив зірок. А от коли тролити політиків - веж неформат.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду