НМПУ вимагає кримінальну справу щодо тих, хто звільнив Гужву

20 Березня 2012
7491
20 Березня 2012
15:48

НМПУ вимагає кримінальну справу щодо тих, хто звільнив Гужву

7491
НМПУ вимагає кримінальну справу щодо тих, хто звільнив Гужву

Незалежна медіа-профспілка України звернулася до Генеральної прокуратури України з вимогою порушити кримінальну справу проти керівництва приватного акціонерного товариства «Сьогодні Мультімедіа» через звільнення головного редактора газети «Сегодня» Ігоря Гужви. Про це йдеться у заяві НМПУ.

 

Підставою для порушення кримінальної справи, на думку профспілки, є «грубе порушення права на працю, перешкоджання професійній діяльності журналістів та перешкоджання діяльності профспілок».

 

НМПУ переконана, що звільнення пана Гужви з формулюванням «у зв'язку із закінченням строку дії трудового договору» є незаконним, «оскільки Ігор Гужва приймався на роботу за угодою, яка була укладена на невизначений термін».

 

«Крім того, звільнення з ініціативи власника, може проводитись лише за згодою первинної профспілкової організації, членом якої є Ігор Гужва. Однак наглядова рада ПрАТ "Сьогодні Мультімедіа", а також виконуючий обов'язки гендиректора І.Р. Доброван цинічно проігнорували вимоги закону. Адже згода на звільнення Ігоря Гужви у первинної профспілкової організації навіть не запитувалась. Всі протести, трудового колективу та профспілкової організації, щодо незаконного позбавлення пана Гужви його посади було проігноровано», - йдеться у заяві НМПУ.

 

Профспілка також звертає увагу народного депутата Ріната Ахметова, який володіє ПрАТ «Сьогодні Мультімедіа», на неприпустимість маніпулювання трудовим законодавством. «Ми розуміємо, що як народний депутат України пан Ахметов не може безпосередньо керувати підприємством, проте, на нашу думку, він несе моральну відповідальність за дії наглядової ради, яка керує від імені акціонерів, а значить, і від його імені», - йдеться у заяві профспілки до Генеральної прокуратури.

 

Також профспілка називає порушення законів та Конституції України у випадку зі звільненням головного редактора газети «Сегодня» формою тиску на свободу слова та «спробою великого капіталу обмежити законні права та вплив профспілкової організації».

 

Нагадаємо, 17 січня наглядова рада ухвалила рішення про зняття з посади головного редактора газети «Сегодня» Ігоря Гужви і припинення трудових відносин із ним. Сам пан Гужва оскаржив своє звільнення в суді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7491
Читайте також
12.12.2011 12:07
Юлия Рябчун, «Коммерсантъ Украина»
26 312
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду