Процедура надання притулку Шарію в Литві може тривати до трьох місяців

19 Березня 2012
7793
19 Березня 2012
19:37

Процедура надання притулку Шарію в Литві може тривати до трьох місяців

7793
Процедура надання притулку Шарію в Литві може тривати до трьох місяців
Питання надання притулку людині з іншої країни може займати в Литві до трьох місяців. Про це «Радіо Свобода» сказав директор Департаменту міграції при МВС Литви Алмантас Ґавенас.

 

На запитання «Радіо Свобода» про долю українського журналіста Анатолія Шарія, який попросив притулку в Литві, пан Ґавенас відповів, що «закон не дозволяє без згоди цієї людини говорити про його можливості або ж чи надано йому притулок».

 

Він додав, що загроза життю та здоров'ю є мотивом для надання притулку.

 

«Кожна людина, не важливо, яке вона має громадянство, має право просити притулку. Вона може це робити на кордоні у прикордонників або ж, будучи легально на території Литви, звернутися в поліцейський комісаріат. За дві доби вирішується, чи можна його пустити в процедуру надання притулку. Якщо її пускають у процедуру, то протягом трьох місяців вирішується питання, чи можна людині надати притулок», - сказав директор Департаменту міграції Литви Алмантас Ґавенас.

 

Нагадаємо, журналіст Анатолій Шарій попросив притулок у Литві, тікаючи від двох кримінальних справ, порушених проти нього в Україні. Він вважає їх сфабрикованими.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7793
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду