Гужва оскаржив своє звільнення з газети «Сегодня»

14 Березня 2012
12295
14 Березня 2012
11:23

Гужва оскаржив своє звільнення з газети «Сегодня»

12295
Вимагає поновити його на посаді головного редактора
Гужва оскаржив своє звільнення з газети «Сегодня»

Екс-головний редактор газети «Сегодня» Ігор Гужва оскаржує в Солом'янському районному суді міста Києва  своє звільнення. Про це він розповів «Детектор медіа».

 

У позові пан Гужва вимагає поновити його на посаді головного редактора газети «Сегодня». Вимог щодо моральної чи матеріальної компенсації в позові немає. Перше засідання у справі призначене на 15 березня. Інтереси позивача представляють юристи компанії «Право плюс».

 

«Меня уволили по статье 36 пункт 2 КЗоТа - в связи с окончанием срока действия трудового договора. Согласно п. п. 2, 3 ст. 23 и п. 2 ч. 1 ст. 36 КЗоТ трудовой договор может быть заключен на определенный срок, установленный по соглашению сторон. Основанием для приостановления трудового договора является завершение этого срока», - зазначив пан Гужва.

 

Однак, за його словами, жодного договору/контракту, у якому б фіксувався термін трудових стосунків, з роботодавцем він не укладав. Як доказ цьому він наводить наказ про його прийом на роботу: «Таким образом, трудовые отношения между мной и работодателем были установлены на неопределенный срок (бессрочные трудовые отношения). Следовательно, они не могут быть приостановлены в связи с окончанием их срока. На основании этого, а также на основании гарантированного статьей 43 Конституции права гражданина на защиту от незаконного увольнения, я подал иск в суд».

 

Відповідачем у справі є ПрАТ «Сьогодні Мультімедіа», оскільки саме ця компанія видала наказ про його звільнення за підписом в.о. генерального директора Ігоря Добрована. Однак, Ігор Гужва наголошує, що пан Доброван, підписуючи наказ про звільнення, лише виконував вказівки наглядової ради, що ініціювала його звільнення. «Отказался бы Игорь подписывать приказ - подписал бы его кто-то другой. Поэтому хочу подчеркнуть, что не имею каких-либо личных претензий ни к Игорю Добровану, ни к другим сотрудникам «Сегодня мультимедиа», с которыми проработал бок о бок многие годы», - зазначив він.

 

При цьому пан Гужва переконаний, що звільнення є «помстою» керівництва компанії-власника за акцію протесту проти корупції та цензури у виданні. Адже згідно з даними TNS минулого року «Сегодня» вперше вийшла на перше місце в рейтингу щоденних видань. «Понятно, что за такие показатели главных редакторов нигде в мире не увольняют», - вважає пан Гужва.

 

Нагадаємо, 17 січня наглядова рада ухвалила рішення про зняття з посади головного редактора газети «Сегодня» Ігоря Гужви і припинення трудових відносин із ним. Сам пан Гужва заявив про намір оскаржити звільнення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12295
Читайте також
04.01.2012 13:37
Дмитрий Коротков, для «Детектор медіа»
19 436
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду