Журналістка «Волинської правди» заявляє, що її побив шеф-редактор

7 Березня 2012
9892
7 Березня 2012
18:58

Журналістка «Волинської правди» заявляє, що її побив шеф-редактор

9892
Вона звинувачує керівника в рукоприкладстві. Колектив видання називає звинувачення безпідставними
Журналістка «Волинської правди» заявляє, що її побив шеф-редактор

Журналістка інтернет-видання «Волинська правда» Наталія Поліщук звільняється з редакції після того, як її керівник, шеф-редактор «Волинської правди» Олексій Шумик, схопив її за руку та жбурнув у стіну. Про це повідомляє «Віче-інформ».

 

Пані Поліщук підтвердила «Детектор медіа» цю інформацію. Сьогодні, 7 березня, вона написала заяву на звільнення за згодою сторін. Однак з керівництвом її ще не погоджувала, оскільки сьогодні не бачилася з шеф-редактором.

 

Конфлікт, що закінчився рукоприкладством, стався між пані Поліщук і паном Шумиком минулого тижня, під час з'ясування робочих питань з приводу оплати праці, пише «Віче-інформ».

 

Пані Поліщук уточнила «Детектор медіа», що свідків інциденту не було, але люди були в сусідньому кабінеті, і вона їм показувала сліди побиття після того, як вийшла з кабінету шеф-редактора.

 

Журналістка спочатку засвідчила синці в травмпункті Луцької міської клінічної лікарні. Після засвідчення вона дала пояснення у Луцькому міському відділку міліції з приводу виникнення тілесних ушкоджень. Наявність синців підтвердила судмедекспертиза.

 

Після цього дівчина звернулася до Луцької районної лікарні за медичною допомогою, оскільки у неї боліло плече та  голова. У лікарні її оглядали різні лікарі, які, зрештою, порадили звернутись до психіатра. «Ніякої психіатричної експертизи я ще не проходила, і діагнозу мені ще не ставили», - повідомила ТК пані Поліщук.

 

Начальник Луцького міськвідділу УМВС України у Волинській області Роман Крохмаль і помічник прокурора міста Луцька Андрій Слюсар повідомили на прес-конференції 5 березня, що в правоохоронців немає підстав для порушення кримінальної справи, адже законодавство класифікує ці речі, як нанесення легких тілесних ушкоджень.

 

Хоч тілесні ушкодження й були (судмедекспертиза засвідчила внутрішньо шкіряний крововилив на передній поверхні лівого плеча), але обставини їх виникнення достеменно не з'ясовані, адже є пояснення двох учасників інциденту і вони кардинально відрізняються одне від одного. Справу ускладнює й те, що безпосередніх свідків на місці події не було.

 

Разом з тим прокуратура наразі проводить перевірку фактів, викладених у заяві журналістки.

 

«З приводу наявності тілесних ушкоджень та взагалі законності прийнятого рішення правоохоронними органами про відмову в порушенні кримінальної справи, є певний момент: наявність легких тілесних ушкоджень не дозволяють працівникам міліції порушити кримінальну справу. Такі справи порушуються лише судом після звернення потерпілої особи. Правоохоронці правомірно відмовили у порушенні кримінальної справи, бо не побачили в діях шеф-редактора ознак хуліганства: громадський порядок не було порушено. Також не звучали з його боку погрози вбити журналіста», - сказав помічник прокурора.

 

Наталія Поліщук поки не коментує питання, чи звертатиметься вона до суду.

 

Тим часом колектив редакції інтернет-видання «Волинська правда» назвав звинувачення журналістки безпідставними та висловили підтримку шеф-редактору Олексію Шумику. У зверненні йдеться, що пані Поліщук «ініціювала конфлікти в колективі інтернет-видання», вдавалась до істерик та ненормативної лексики.

 

«Як, не боячись гріха, можна так нестримно, безсовісно оббріхувати людину, яка, нерідко закриваючи очі і на якість публікацій, і специфічну поведінку нині начебто ображеної, стільки доброго намагалася зробити для Наталії... Навіть коли та колись у пориві чергового незрозумілого істеричного випаду та відчаю хотіла звільнятися з "Волинської правди", шеф-редактор заспокоював, розуміючи: такому "фахівцю" і людині з такою вдачею практично неможливо влаштуватися на працю в будь-якому ЗМІ», - йдеться у заяві колективу.

 

«Детектор медіа» поки не вдалося зв'язатися з керівництвом видання, у якому працює Наталія Поліщук, та з УМВС України у Волинській області.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - www.viche.lutsk.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9892
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду