Нацрада добиватиметься в суді анулювання ліцензії компанії з групи «Воля»

2 Березня 2012
9773
2 Березня 2012
15:03

Нацрада добиватиметься в суді анулювання ліцензії компанії з групи «Воля»

9773
Нацрада добиватиметься в суді анулювання ліцензії компанії з групи «Воля»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії провайдера програмної послуги ТРК «Краматорськ» з міста Краматорська Донецької області.

 

Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 29 лютого, мотивуючи його системними порушеннями провайдера.

 

За словами членів Нацради, компанія так і не усунула порушень, зафіксованих останньою перевіркою, після якої отримала попередження. Моніторинг 25 січня зафіксував, що в компанії збільшено ресурс мережі (за ліцензією - 45 каналів/48 програм, фактично - 57 каналів/59 програм), не ретранслюються чотири передбачені ліцензією телеканали, натомість без дозволу Нацради ретранслюється 17, у тому числі один неадаптований «РТР-Россия».

 

ТРК «Краматорськ» за останні три роки було оголошено три попередження, які вона не скасувала. Відтак, Нацрада вирішила звернутися до суду по анулювання.

 

Нагадаємо, що ТРК «Краматорськ» входить до групи компаній «Воля». У прес-службі «Волі» запевнили, що захищатимуть свої інтереси в суді, адже саме суд має право прийняти рішення про анулювання чи не анулювання ліцензії.

 

Минулого року сама компанія «Воля-кабель» отримала ліцензію на місто Краматорськ. Але надання послуг іще не почала. «Оскільки треба спочатку зробити дуже великий обсяг підготовчих робіт: переоформлення договорів і оренди і сервітутів, після цього - витримати щонайменше тримісячний термін попередження абонентів (встановлений законодавством). Саме цим, власне, займаються співробітники наших відповідних підрозділів, і ми плануємо що у найближчі місяці ці роботи будуть завершені», - повідомили у прес-службі. Тому ТРК «Краматорськ» поки не зверталася до Нацради із заявою про анулювання ліцензії, а має намір це зробити після завершення всіх підготовчих робіт з переведення надання послуг на ТОВ «Воля-кабель».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9773
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
berezhny
4437 дн. тому
А какой провайдер в центральных и восточных регионах не ретранслирует канал "РТР"?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду