Журналістів «1+1» і сайту «Думская.net» Костусєв виключив з делегації, яка летіла в Грузію

1 Березня 2012
11129
1 Березня 2012
17:55

Журналістів «1+1» і сайту «Думская.net» Костусєв виключив з делегації, яка летіла в Грузію

11129
Журналістів «1+1» і сайту «Думская.net» Костусєв виключив з делегації, яка летіла в Грузію

Знімальну групу «1+1» та журналістів сайту «Думская.net» мер Одеси Олексій Костусєв виключив зі складу делегації, яка мала летіти в Грузію. Про це повідомляє «Думская.net».

 

За інформацією видання, окрім політиків, чиновників та організаторів візиту (громадська ініціатива «Назустріч реформам» спільно з генеральним консульством Грузії в Одесі) до Тбілісі у складі делегації мали летіти й акредитовані журналісти.

 

Журналістів запрошували організатори, які також оплачували їм переліт. Однак за 10 хвилин до вильоту кореспондентів «Думская.net» та «1+1» попросили залишити літак.

 

Як пише «Думская.net», після того, як літак злетів, виключені зі складу делегації журналісти сиділи в кімнаті охорони Одеського аеропорту 2,5 години, а також їм довелося писати пояснювальну записку на ім'я керівника сектору охорони контрольного пункту про причини відмови від рейсу.

 

Як розповів у коментарі «Детектор медіа» керівник департаменту інформаційного мовлення «1+1» Сергій Попов, від «1+1» у Грузію мав летіти одеський кореспондент каналу Сергій Осадчук з оператором. За словами пана Попова, мер виключив журналістів зі складу делегації без пояснень. «Можливо Костусєву не подобається програма "1+1" "Голос країни" чи ТСН, або може він не любить "Міняю жінку". Тому що мені важко пояснити причини його поведінки. Він просто сказав, що не хоче, щоб знімальна група "1+1" летіла з ним у пулі», - сказав він.

 

Як реагувати на цей інцидент, пан Попов поки що не вирішив, оскільки щойно дізнався про нього.

 

«Детектор медіа» звернулася із запитанням про причини виключення журналістів з делегації до відділу зв'язків зі ЗМІ Одеської міськради.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11129
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду