У Харкові поширюють анонімні листівки з наклепом на директора А/ТВК

29 Лютого 2012
9361
29 Лютого 2012
17:14

У Харкові поширюють анонімні листівки з наклепом на директора А/ТВК

9361
У Харкові поширюють анонімні листівки з наклепом на директора А/ТВК

Харківські журналісти заявляють про анонімне розповсюдження наклепницьких листівок про директора телекомпанії «Право-А/ТВК» Олени Баранник. Про це йдеться в офіційній заяві правління Харківської обласної організації Національної спілки журналістів України.

 

«Олена Баранник піддається психологічному тиску невідомими особами, які поширюють анонімні наклепницькі листи, що порочать честь і гідність нашого колеги, заслуженого журналіста України. Ці аноніми роздають студентам, вивішують оголошення про збори на будинку, де вона живе, пропонуючи сусідам обговорити її особистість на "зборах", публікують особистий номер мобільного телефону в рекламних оголошеннях. Тим самим намагаються нашого колегу-журналіста всіляко опорочити, обмовити, залякати», - йдеться у заяві.

 

Цю інформацію Олена Баранник підтвердила «Детектор медіа» особисто. За її словами, вперше наклепницькі листівки з'явилися 27 січня у кількох під'їздах її будинку, а через два тижні в Академії культури, де вона викладає: «Крім того, мій мобільний телефон був надрукований в рекламних виданнях "Харківський кур'єр" та "Прем'єр дайджест" і також на сайтах цих двох газетах... Я змушена була купити інший номер телефону, бо через дзвінки неможливо було працювати».

 

З цього приводу Олена Баранник звернулася до прокуратури міста Харкова: «На жаль, дотепер я не знаю, хто займається цією справою, не знаю, чи взагалі займаються, але ще місяць не пройшов, можливо, тому я ще не отримала жодної відповіді з прокуратури».

 

«Ми вкрай стурбовані цими фактами, закликаємо журналістів виявити професійну солідарність і вимагаємо від правоохоронних органів ретельно розслідувати і покарати анонімних переслідувачів», - йдеться в заяві Харківської організації НСЖУ.

 

Директор АТВК вважає, що ці інциденти пов'язані з судовою тяганиною за відновлення мовлення каналу, який був відключений від ефіру 14 вересня минулого року.

 

Нагадаємо, представники трьох харківських телеканалів - «А/ТВК», «Фора» та АТН - заявляли, що місцева влада Харкова проводить зачистку інформаційного простору шляхом відключення від ефіру незалежних телеканалів. Харківський голова Геннадій Кернес заперечував тиск зі свого боку.

 

7 листопада на Міжвідомчій робочій групі з аналізу стану додержання в Україні законодавства про свободу слова та захист прав журналістів експерти дійшли висновку, що конфлікт довкола вимкнених харківських телеканалів АТН, «Право-А/ТВК» і «Фора» може бути врегульований лише за наявності політичної волі харківського міського голови Геннадія Кернеса.

 

Ситуацією навколо харківських телеканалів були стурбовані ОБСЄ, рух «Стоп цензурі», вітчизняні та міжнародні організації, депутати Бундестагу та інші.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9361
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду