Держкомтелерадіо відмовився від фестивалю «Золоте курча»

28 Лютого 2012
7240
28 Лютого 2012
18:08

Держкомтелерадіо відмовився від фестивалю «Золоте курча»

7240
Держкомтелерадіо відмовився від фестивалю «Золоте курча»

28 лютого колегія Державного комітету телебачення і радіомовлення затвердила перелік фестивалів теле- і радіопрограм на 2012 рік, засновником (співзасновником, співорганізатором) яких є Держкомтелерадіо.

 

До переліку увійшло два міжнародні та один всеукраїнський заходи. А саме  - VIIІ міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм «Перемогли разом», що планується провести 8-10 травня до Дня Перемоги у Севастополі на базі Севастопольської РДТРК; XIV міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край», що відбудеться наприкінці серпня-початку вересня в Ужгороді на базі Закарпатської ОДТРК, а також XVIІ всеукраїнський фестиваль телевізійних і радіопрограм «Калинові острови», який планується провести в першій декаді жовтня в Кіровограді на базі Кіровоградської ОДТРК.

 

До переліку заходів не потрапив традиційний фестиваль дитячих програм «Золоте курча». За словами директора департаменту телебачення і радіомовлення Держкомтелерадіо Сергія Абрамова, він торік пройшов не на належному рівні. «Ми можемо підтримати його проведення, рекомендувавши компаніям брати в ньому участь», - зауважив він.

 

Пропозиція гендиректора ДТРК «Всесвітня служба УТР» Василя Юричка вказати в рішення колегії про підтримку участі державних ТРК у фестивалях «Агросвіт» і «Золоте курча» не набрала необхідної кількості голосів. Пан Юричко мотивував свою пропозицію тим, що мовникам щоразу необхідно погоджувати свою участь у фестивалях з керівництвом Держкомтелерадіо.

 

Слід зауважити, що Закарпатська ОДТРК запланувала цього року проведення фестивалю «Мій рідний край» з 27 серпня по 2 вересня. На думку гендиректора КДР ТРК Олександра Савенка, захід слід пересунути в часі, оскільки він припадає на початок телевізійного сезону. Водночас заступник голови Держкомтелерадіо Дмитро Кравченко вважає, що для проведення фестивалю вистачить трьох днів, а не тижня. Відтак, строки проведення «Мого рідного краю» Держкомтелерадіо має ще додатково визначити в робочому порядку.

 

Крім того, члени колегії зауважили, що надалі слід розширювати географію учасників, удосконалювати систему номінацій, активніше залучати до фестивалів комерційні телерадіоорганізації, друковані та інтернет-видання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7240
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду