Орест Муц хоче анульовувати ліцензії телеканалів, у яких скінчилися угоди з операторами багатоканальних мереж

27 Лютого 2012
8834
27 Лютого 2012
20:16

Орест Муц хоче анульовувати ліцензії телеканалів, у яких скінчилися угоди з операторами багатоканальних мереж

8834
Орест Муц хоче анульовувати ліцензії телеканалів, у яких скінчилися угоди з операторами багатоканальних мереж

Народний депутат, член Комітету з питань свободи слова та інформації Орест Муц пропонує анульовувати ліцензії телеканалів, у яких скінчилися угоди з операторами багатоканальних телемереж. Відповідний законопроект № 10117 про внесення змін до закону «Про телебачення і радіомовлення» (щодо ліцензування мовлення) він зареєстрував 23 лютого.

 

Пан Муц пропонує додати до підстав анулювання Нацрадою ліцензії на мовлення наступну: «припинення дії угоди ліцензіата з оператором багатоканальної телемережі у разі, якщо в ліцензії на мовлення ліцензіата передбачено мовлення виключно в одній багатоканальній телемережі».

 

У пояснювальній записці автор проекту нагадує, що телерадіоорганізації здійснюють мовлення з використанням ресурсу багатоканальної телемережі відповідно до умов ліцензії на мовлення та угоди з оператором багатоканальної телемережі. «Таким чином договір є суттєвою умовою для здійснення діяльності як телерадіоорганізації, так і оператора багатоканальної телемережі. У випадку припинення дії вказаного договору, виникає ситуація, коли ресурс багатоканальної телемережі не використовується, а Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не може видати ліцензію на мовлення іншій телерадіоорганізації», - зауважує він та пропонує дати Нацраді підставу для анулювання тих ліцензій на мовлення, які фактично не забезпечені ресурсом багатоканальної телемережі.

 

На думку пана Муца, прийняття законопроекту забезпечить «прозорі та прогнозовані умови діяльності» мовників та операторів багатоканальних телемереж, а також створить «здорове конкурентне середовище у сфері телерадіомовлення».

 

До багатоканальних телемереж за законом «Про телебачення і радіомовленян» належать кабельні та ефірні телемережі. Зокрема, як багатоканальне, ліцензується ефірне цифрове мовлення.

 

Нагадаємо, що підставами для анулювання ліцензій Нацрадою за чинним законом є:

- клопотання ліцензіата про анулювання ліцензії;

- рішення про скасування державної реєстрації ліцензіата;

- несплата ліцензіатом ліцензійного збору у встановлені законом строки;

- відсутність передбаченого ліцензією мовлення протягом року від дня видачі ліцензії;

- рішення суду про втрату чинності ліцензії на мовлення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8834
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду