Журналіст «Експресу» отримала премію від депутата Бережної за розслідування про Слюсарчука

27 Лютого 2012
9436
27 Лютого 2012
16:41

Журналіст «Експресу» отримала премію від депутата Бережної за розслідування про Слюсарчука

9436
Журналіст «Експресу» отримала премію від депутата Бережної за розслідування про Слюсарчука

Народний депутат Ірина Бережна (фракція Партії регіонів) заснувала щорічну премію за найкраще журналістське розслідування. Про це повідомляє її прес-служба.

 

За підсумками 2011 року цією премією нагороджена журналістка газети «Експрес» Світлана Мартинець за публікації про діяльність псевдопрофесора Андрія Слюсарчука. Розмір премії - 5 тис. грн.

 

Крім того пані Бережна також перерахувала 5 тис. грн у фонд допомоги двох хворих дітей, які постраждали від лікування псевдопрофесора. Журналістка Світлана Мартинець також вирішили перерахувати кошти на рахунок цих дітей.

 

Як розповіла пані Мартинець, у ході розслідування вона познайомилася з матір'ю Катерною Колядою, синів якої лікував псевдолікар. «Тому премія, яку зі своєї доброї волі побажала надати пані Ірина, належить не журналісту чи газеті. Я її передаю прямому адресату - хворим дітям Катерини Коляди», - додала вона.

 

Нагадаємо, львівська газета «Експрес» оприлюднила цикл журналістських розслідувань, у яких звинуватила Андрія Слюсарчука у фальсифікаціях, незаконній лікарській діяльності і навіть убивствах. Андрій Слюсарчук був затриманий міліцією у межах кримінальної справи і наразі перебуває у Львівській обласній психіатричній лікарні, де проходить відповідну експертизу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9436
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду