Прохоров: я не пропонував купити «Эхо Москвы»

25 Лютого 2012
12353
25 Лютого 2012
03:11

Прохоров: я не пропонував купити «Эхо Москвы»

12353
Прохоров: я не пропонував купити «Эхо Москвы»

Кандидат в президенти Росії, самовисуванець Михайло Прохоров підкреслив, що він пропонував фінансову допомогу журналістам «Эха Москвы», однак не претендував на радіостанцію як на власність. Про це він сказав під час прямого включення в рамках ток-шоу «Інтера» «Велика політика з Євгенієм Кисельовим» сьогодні, 25 лютого.

 

Одним із аспектів пограми були президентські вибори у РФ та проблеми зі свободою слова у російських мас-медіа. Зокрема, Євгеній Кисельов запитав у пана Прохорова, чи відповідає дійсності, те він обіцяв викупити пакет «Газпром-медіа» у радіостанції «Эхо Москвы».

 

Екс-бізнесмен (під час ефіру пан Прохоров наголосив, що нині не займається бізнесом) цей факт заперечив: «Я не пропонував купувати "Эхо Москвы". Я запропонував допомогти колективу журналістів, якщо їм буде необхідне фінансування аби викупити для себе "Эхо Москвы»". Це культове радіо, воно завжди було незалежним і я хотів би, щоб це радіо належало самим журналістам». Але я ніколи не мав на увазі володіння "Эхом Москвы"».

 

Як відзначив ведучий, після того, як Олексій Венедіктов відмовився увійти до числа довірених осіб Володимира Путіна, у радіостанції почалися проблеми.

 

Також, після демонстрації в ефірі відеоролика про цензуру за участі Ксенії Собчак, Євгеній Кисельов нагадав, що як тільки ведуча почала проявляти суспільно-політичну активність, на МТV було закриту нову програму пані Собчак. «Чи правда, що ви запропонували Ксенії Собчак фінансувати її програму?», - поцікавився Євгеній Кисельов. 

 

 

Після цього Михайло Прохоров запевнив, що ніколи не втручався у діяльність своїх ЗМІ: «Це їх політика, вони від мене незалежні». І додав: «Я запропонував Ксенії Собчак робити цю программу на одному з моїх майданчиків, як тільки зрозумів, що керівництво каналу досягло з нею згоди і программа триватиме». 

 

Як раніше повідомив «Интерфакс», політичне ток-шоу Ксенії Собчак «Госдеп» виходитиме на сайті «Сноб», що належить пану Прохорову. 

 

Також відповідаючи на питання ведучого щодо того, чи готовий він надати фінансову підтримку телеканалу «Дождь», Михайло Прохоров наголосив: «Я ніколи не брав участі у переговорах з телеканалом "Дождь. Їх вели мої бізнес-партнери і я реально не знаю, чим ця історія закінчилася». 

 

Раніше російські ЗМІ писали, що група «Онексім» пана Прохорова розпочала переговори щодо купівлі «Дождя».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12353
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду