Поранена в Сирії французька журналістка просить випустити її з країни

24 Лютого 2012
3756
24 Лютого 2012
12:32

Поранена в Сирії французька журналістка просить випустити її з країни

3756
Поранена в Сирії французька журналістка просить випустити її з країни

Кореспондентка газети  Le Figaro Едіт Був'є (Edith Bouvier) звернулася з закликом з сирійського міста Хомс, що перебуває в облозі урядових військ, надати їй можливість виїхати з країни. На відео, розміщеному на You Tube опозиційними активістами, вона заявила,  що через переломи внаслідок ушкодження осколком ноги потребує негайної операції.

 

Був'є зазнала тяжкого поранення минулої середи, коли було вбито її співвітчизника - фоторепортера Ремі Ошліка (Rémi Ochlik) - та американку-кореспондентку британської  The Sunday Times  Мері Колвін (Marie Colvin).

 

Французька журналістка дякує на відео сирійським медикам, які «роблять усе можливе», та просить, щоб її евакуювали в Ліван. Лікар, який розмовляє на відео арабською, підтверджує: оперувати Едіт Був'є на місці неможливо.

 

На тому ж відео інший французький репортер  звертається до уряду Франції та до Міжнародного червоного хреста з проханням змусити диктаторський режим Сирії припинити ракетні обстріли, негайно надати Едіт Був'є  можливість отримати необхідну медичну допомогу.

 

Це та інше відео з аналогічним зверненням партнера загиблої Мері Колвін - фоторепортера The Sunday Times  Пола Конроя (Paul Conroy) вміщено на світових сайтах  у переддень сьогоднішньої  міжнародної конференції групи друзів Сирії  в Тунісі. Один з її  ключових пунктів - надання гуманітарної допомоги цивільному населенню Сирії, яке опинилося у катастрофічному стані.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3756
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду