УМХ, KP Media і СКМ об’єднують інтернет-активи

20 Лютого 2012
8405
20 Лютого 2012
11:16

УМХ, KP Media і СКМ об’єднують інтернет-активи

8405
УМХ, KP Media і СКМ об’єднують інтернет-активи

«Український медіахолдинг» (УМХ), KP Media і «Медіа Група Україна»* (МГУ) об'єднають інтернет-портали i.ua, bigmir.net і tochka.net в єдину компанію United Online Ventures. Про це повідомляє прес-служба МГУ.

 

В об'єднаній компанії УМХ і KP Media (належить УМХ і Петрові Порошенку) спільно володіють 75,1%, МГУ (входить в групу СКМ Ріната Ахметова) - 24,9%. Надалі МГУ планує збільшити свою частку в спільному підприємстві до 49%. Остаточне об'єднання відбудеться після отримання всіх необхідних дозволів державних органів.

 

Створення спільної компанії має на меті збільшити ефективність роботи кожного з порталів і закріпити їх позиції на інтернет-ринку України.

 

Як зазначається, сукупний об'єм порталів нової компанії складає більше третини аудиторії українських користувачів інтернету. Передбачається, що вона стане найбільшим українським гравцем із часткою ринку інтернет-реклами біля 25%.

 

«Кожен портал, що ввійде до складу об'єднаної компанії, збереже свою унікальність, а також розширить аудиторію відвідувачів», - йдеться в повідомленні.

 

Співробітники об'єднаних порталів tochka.net, i.ua і bigmir.net складуть основу нової компанії. Реорганізація не передбачає істотних кадрових змін, проте дозволить вивільнити ресурси для запуску нових послуг і подальшого розвитку контенту, зазначається в повідомленні. Всі ключові керівники продовжать роботу в новій компанії.

 

Об'єднану структуру очолить Віталій Гордуз, керівник інтернет-бізнесу UMH Group. Фінансовим директором буде призначено Ольгу Марунич, яка раніше очолювала компанію Digital Ventures.

 

Нагадаємо, раніше УМХ і Digital Ventures (керувала інтернет-активами МГУ) створили спільний сейлз-хаус Digi Media і з 1 січня 2012 року об'єднали продажі реклами на 16 інтернет-майданчиках.

 

Digi Media під керівництвом Гжегоша Севастьяновича і Юлії Трибушної нині ввійде до складу об'єднаної компанії. Сейлз-хаус буде здійснювати продаж реклами на майданчиках tochka.net, i.ua і bigmir.net, а також на інших інтернет-ресурсах учасників угоди. За даними прес-служби МГУ, рекламне охоплення аудиторії Digi Media складе біля половини інтернет-користувачів України.

 

«Об'єднання дозволить більш раціонально використовувати ресурси тих проектів, щодо яких укладено угоду, для розвитку спільної компанії. Як українська компанія, яка надає доступ до половини аудиторії українського інтернету, ми, таким чином, пропонуємо рекламодавцям унікальні рішення, які матимуть охоплення глобальних гравців і швидкість реакції локальної компанії», - говорить президент УМХ Борис Ложкін:

 

За словами генерального директора МГУ Федора Огаркова, в планах об'єднаної компанії - використання можливостей, які дає інтернет, для розробки унікальних ефективних рекламних продуктів для малого і середнього бізнесу: «Ми також бачимо синергію між бізнесами медіагрупи і United Online Ventures, що може дати старт у майбутньому новим цікавим проектам».

 

*На прохання згаданої юридичної особи редакція «Детектор медіа» зберігає написання її назви, зафіксоване у документах про юридичну реєстрацію (незважаючи на правила українського правопису).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8405
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду