Допит одеського журналіста щодо білбордів Януковича не відбувся

13 Лютого 2012
9342
13 Лютого 2012
15:07

Допит одеського журналіста щодо білбордів Януковича не відбувся

9342
Допит одеського журналіста щодо білбордів Януковича не відбувся

Допит у слідчому відділі міської міліції редактора інтернет-газети «Взгляд из Одессы» Ігоря Столярова з приводу публікації про забруднені білборди президента Віктора Януковича не відбувся. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на самого журналіста.

 

За словами пана Столярова, він «з'явився на 11.00, як було написано в повістці, в міськУВС, і повідомив постовому при вході в будівлю, що його викликано повісткою на допит у кабінет №2 до слідчого капітана міліції Сергія Лисого». Черговий намагався зв'язатися із слідчим, але пан Лисий не брав трубку службового телефону.

 

«Після чого я запропонував черговому передати слідчому Лисому, що приходив на його виклик, але він був відсутній на місці у вказаний в повістці час», - повідомив пан Столяров.

 

Журналіст констатував, що «поки що не зрозумів, чому слідчий Лисий сьогодні проігнорував допит, на який сам же його викликав. Можливо, визначаються якісь нові незаконні шляхи отримання інформації: готують прослуховування телефонів, інтернет-повідомлень тощо».

 

Ігор Столяров припустив, що його допит не відбувся, оскільки низка регіональних і всеукраїнських ЗМІ жваво відреагували на спробу тиску правоохоронців на нього особисто і на інтернет-газету. «Я їм за це вдячний», - відзначив він.

 

«Також я вдячний Незалежній медіа-профспілці України за підтримку. Тільки разом ми можемо захиститися від беззаконня», - йдеться в публікації «Взгляда из Одессы».

 

Ігоря Столярова викликали на допит у межах розслідування кримінальної справи за ознаками ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України у зв'язку із забрудненням в Одесі дев'яти білбордів з новорічним привітанням президента Віктора Януковича.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», раніше у Личаківському райвідділку міліції Львова допитали журналіста інтернет-видання Gazeta.ua Євгена Борісова - в межах розслідування кримінальної справи про пошкодження у Львові білборду з привітанням Віктора Януковича. За словами журналіста, розмова тривала близько чотирьох годин і почалася із фрази: «Чи знаєш ти, як у міліції катують людей?"». Головне управління МВС Львівської області тиск на журналіста заперечує.

 

Також на розмову до міліції запрошували ще одного позаштатника Gazeta.ua - Віктора Гомоля - у межах розслідування кримінальної справи про пошкодження білборда президента в Костополі Рівненської області.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9342
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду