«Коммерсантъ» і Єврокомісія вичерпали свій конфлікт

13 Лютого 2012
7802
13 Лютого 2012
12:58

«Коммерсантъ» і Єврокомісія вичерпали свій конфлікт

7802
«Коммерсантъ» і Єврокомісія вичерпали свій конфлікт

Єврокомісія більше не вимагає від газети «Коммерсантъ. Украина» спростування статті «Украина предстала в новом свете», опублікованої 8 лютого. Представництво ЄС в Україні надіслало до редакції лист, у якому попросило журналістів розмежовувати офіційні заяви від даних, отриманих газетою в приватній розмові з європейськими чиновниками. Про це повідомляє Kommersant.ua.

 

Нагадаємо, у статті «Украина предстала в новом свете» з посиланням на високопосадове джерело з Єврокомісії йшлося про те, що Єврокомісія зупинила всі програми бюджетної підтримки України на суму понад 160 млн євро на рік. Одним з приводів для прийняття такого рішення стало використання 31 млн євро на будівництво ліній електропостачання до електростанцій, які контролює перший віце-прем'єр Андрій Клюєв.

 

8 лютого офіційний представник Єврокомісії Пітер Стано звинуватив видання в оприлюднені неправдивої інформації щодо діяльності Єврокомісії та заявив, що представництво організації у Києві вимагатиме спростування цієї інформації.

 

Газета «Комерсант» у відповідь вимагала від Єврокомісії відкликати звинувачення, які є, на думку редакції, неправдивими.

 

10 лютого редакція отримала лист голови представництва ЄС в Україні Жозе Мануеля Пінту Тейшейри. Дипломат вважає, що фрагмент його інтерв'ю виданню «ЛігаБізнесІнформ», процитований на початку статті «Украина предстала в новом свете», міг створити в читача враження, що висловлювання високопосадового чиновника Єврокомісії, наведені далі в статті, також належать пану Тейшейрі.

 

Претензій до змістових положень статті в листі ЄК не міститься. Посол також офіційно підтвердив факт призупинення фінансування програм фінансової підтримки з ряду причин, назвавши першою в цьому списку неефективне управління державними фінансами.

 

 

Редакція «Коммерсанта», зі свого боку, ще раз підтверджує, що всі цитати і відомості, викладені в статті «Украина предстала в новом свете», передані автором коректно, цитування офіційних співрозмовників і анонімних джерел розмежовано, а спостереження анонімного чиновника, наведені в статті, дійсно викликають занепокоєння відповідальних осіб Єврокомісії. Газета також підтверджує, що загадані цитати не були пов'язані з офіційним інтерв'ю пана Тейшейри.

 

«"Ъ" висловлює подяку офіційному представнику Єврокомісії Пітеру Стано, який вважав за потрібне передзвонити автору статті Сергію Сидоренку і запевнити його, що не мав наміру завдати репутаційної шкоди "Ъ". У зв'язку з вищевикладеним "Ъ" вважає цей конфлікт вичерпаним. Водночас "Ъ" висловлює сподівання, що Єврокомісія поліпшить внутрішню комунікацію, щоб уникнути повторення подібних ситуацій у майбутньому», - йдеться в повідомленні редакції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7802
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду