Ситуацію з «Експресом» обговорять у міжвідомчій робочій групі при президенті

10 Лютого 2012
11047
10 Лютого 2012
12:15

Ситуацію з «Експресом» обговорять у міжвідомчій робочій групі при президенті

11047
Ситуацію з «Експресом» обговорять у міжвідомчій робочій групі при президенті

Ситуацію довкола львівської газети «Експрес» обговорять учасники «Відкритої розмови» на наступному засіданні Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захисту прав журналістів при Президентові України. Про це повідомила Дарія Чепак, прес-секретар президента і керівник робочої групи, що була створена у межах програми «Відкрита розмова».

 

«Таке рішення було ухвалене учасниками "Відкритої розмови" 8 лютого, щойно ми отримали лист від керівників Всесвітньої газетної асоціації та Всесвітнього форуму редакторів, - зазначила пані Чепак, - 7 лютого ми направили запит голові Львівської ОДА М.Костюку з проханням дати пояснення стосовно конфлікту довкола "Експресу", щоб зрозуміти ситуацію».

 

8 лютого на адресу президента Віктора Януковича та керівника Міжвідомчої робочої групи Дарії Чепак надійшов лист від президентів Всесвітньої газетної асоціації Джейкоба Метью та Всесвітнього форуму редакторів Еріка Б'єрагера. У листі йшлося про занепокоєння щодо заяв журналістів газети про тиск влади, оскільки 21 грудня 2011 року Господарський суд Львівської області визнав недійсним один із засновницьких документів газети.

 

Попереднє засідання Міжвідомчої робочої групи відбулося 30 січня. За його результатами учасники ухвалили наступні рішення:

- напрацювати план проведення серії заходів із роз'яснення статті 171 Кримінального кодексу України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів»;

- обговорити Заяву від міжнародних та українських журналістських організацій і рухів стосовно встановлення справедливості і покарання замовників вбивства журналіста Георгія Гонгадзе;

- провести зустрічі представників журналістської спільноти з представниками судів України з метою обговорення та напрацювання спільних правил роботи працівників ЗМІ під час засідань судів та порядку висвітлення судових засідань;

- підготувати рекомендації щодо проекту змін до закону «Про захист суспільної моралі» та направити їх авторам проекту.

 

Довідка: 

Міжвідомча робоча група створена розпорядженням президента України 6 липня 2011 року, діє у межах програми «Відкрита розмова» і є майданчиком для обговорення актуальних та гострих питань у сфері роботи ЗМІ в Україні. Раз на місяць під час зустрічі представники влади та громадськості розглядають заяви про порушення законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11047
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
mik
4430 дн. тому
Не вже в парламенті сидять люди,які не можуть відрізнити чорне від білого. Прочитавши рішення суду, не потрібно мати юридичної освіти щоб зрозуміти,про який утиск свободи слова йдеться? Зробили з мухи слона,прикро що за такі дії не наказують таких журналістів які вводять в оману суспільство. У Львові є не менш популярні газети,але за останніх 10 років їх ніхто не утискає,один Експрес волає. Не сплатив податки,перекриваю дорогу,невлаштовують суди,кричу про утиск свободи слова.Прикро,маєм те що маєм!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду