Комітет зі свободи слова рекомендує відхилити законопроект про мораль

8 Лютого 2012
8674
8 Лютого 2012
16:54

Комітет зі свободи слова рекомендує відхилити законопроект про мораль

8674
Комітет зі свободи слова рекомендує відхилити законопроект про мораль

Комітет з питань свободи слова та інформації на засіданні 8 лютого вирішив рекомендувати Верховній Раді ухвалити постанову про зняття з розгляду законопроекту «Про захист суспільної моралі» № 7132 та скасування рішення про його ухвалення в першому читанні.

 

Цю пропозицію підтримало п'ятеро з восьми присутніх членів комітету, а саме Олена Бондаренко, Олена Кондратюк, Микола Баграєв, Олексій Федун та Юрій Стець. Проти голосували Віктор Уколов, утримались Олександр Голуб та Володимир Ландік.

 

Члени Комітету не розглядали таблицю поправок, підготовлену до другого читання.

 

Один зі співавторів законопроекту, народний депутат Павло Унгурян, зазначив, що поправки, подані до другого читання, повністю вихолостили проект. Член Комітету Микола Баграєв нагадав ініціаторам законопроекту, що на попередньому засіданні їм пропонували створити робочу групу з доопрацювання цього документу. Але вона так і не була створена. 

 

Категорично проти цього законопреокту виступила член Комітету Олена Кондратюк. «Я ще на початку виступала проти цього проекту, бо знала про його загрози. Пропоную відхилити цей закон. Потім створити робочу групу разом з фахівцями з різних галузей і тоді розробляти нормальний концептуальний закон, який стосується суспільної моралі. Бо найбільшим каменем спотикання в цьому проекті є Комісія з питань захисту суспільної моралі. Не можна латати те, що не латається», - сказала вона.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 18 жовтня Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект № 7132 про внесення змін до закону «Про захист суспільної моралі», який пропонує створення спеціального колегіального державного органу для «утвердження моральності у суспільстві» - Національної комісії України з питань захисту суспільної моралі (зараз існує Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі).

 

Нагадаємо, проти законопроекту виступили український рух «Стоп цензурі!», Міжнародна федерація журналістів і Європейська федерація журналістів, Комісія з журналістської етики та низка інших міжнародних та українських організацій, оскільки в результаті ухвалення відповідного закону в Україні може з'явитись надзвичайно сильний інструмент цензури.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8674
Читайте також
14.11.2011 12:00
Світлана Остапа
1 927
07.11.2011 13:00
Валерий Зайцев
для «Детектор медіа»
38 993
02.11.2011 15:33
Юлия Рябчун, «Коммерсантъ Украина»
32 810
01.11.2011 15:55
Інна Кузнецова, «Радіо свобода»
36 649
27.10.2011 14:10
Володимир Павлів, для «Детектор медіа»
2 137
26.10.2011 13:04
Виктория Сюмар, http://blogs.korrespondent.net
22 126
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду