Після Євро-2012 в HD мовитиме «Футбол+»

7 Лютого 2012
9937
7 Лютого 2012
20:10

Після Євро-2012 в HD мовитиме «Футбол+»

9937
«Футбол» виходитиме в HD тільки на час Євро-2012
Після Євро-2012 в HD мовитиме «Футбол+»

Телеканал «Футбол» транслюватиметься в HD-версії тільки на період чемпіонату Європи з футболу 2012 року. По закінченню Євро-2012 мовлення в HD продовжиться на каналі «Футбол+». Про це на прес-конференції 7 лютого повідомив директор каналів «Футбол» і «Футбол+» Олександр Денисов.

 

«HD-версія стартує з 1 червня 2012 року. І продовжиться до кінця Євро-2012. Оскільки фінал чемпіонату - 1 липня, відповідно трансляція триватиме до 2 липня. Після цього HD продовжиться на каналі "Футбол+", через те, що "Футбол+" за своїм контентним наповненню якраз містить всі ті ліги, які наразі вже виробляються в HD-форматі: італійська, німецька, іспанська ліги», - пояснив він (як відомо, УЄФА вироблятиме трансляцію Євро-2012 в HD-форматі).

 

Як уточнив Олександр Денисов, провайдери платного телебачення «Воля» та Viasat, які отримали ексклюзивні права на HD-версію «Футболу» в пакетах кабельного і супутникового телебачення, стали партнерами ТОВ «Медіа Група Україна»* в запуску «Футболу» в HD.

 

«Це комплексний контракт, який передбачає, що ми не просто надаємо контент, а вони нам за нього платять, а це й передбачає той інвестиційний тристоронній проект HD-версії, тому співробітництво побудовано на партнерських засадах... HD-версія каналу "Футбол" стала можливою завдяки кооперації трьох сторін», - заявив він.

 

При цьому обсяги інвестицій у проект пан Денисов не розголошує, як і їхній розподіл між компаніями.

 

За інформацією гендиректора «Волі» Еріка Франке та гендиректора Viasat Оксани Ферчук, наразі кількість абонентів, які можуть дивитися HD, становить понад 100 тис. у «Волі» та близько 35% клієнтів Viasat (кількість своїх абонентів компанія не розголошує, але загалом оцінює ринок платного супутникового телебачення України в 300-400 тис. абонентів).

 

Разом з домовленістю про запуск «Футболу» в HD «Медіа Група Україна» пролонгувала відносини з «Волею» та Viasat на найближчі кілька років.

 

Нагадаємо, що з 1 січня телеканал «Футбол» більш ніж удвічі підняв ціни для кабельників. Нова базова ціна (без урахування знижок) на право ретрансляції в базових пакетах становить 67 копійок за одного абонента на місяць (у 2011 році було 30 копійок). Як пояснив Олександр Денисов, такі підвищення спричинені великими інвестиціями каналу в контент: «"Футбол" заплатив за два сезони української рем'єр-ліги" $15 млн - це тільки ліцензійна вартість, плюс більше $1 млн на виробництво. Ми купили Євро-2012... Спортивні канали тільки й можуть виживати, що за рахунок дистрибуції контенту».

 

Крім того, на каналі «Футбол» відбудуться ще й технічні нововведення. Трансляція здійснюватиметься за допомогою техніки, яка дозволятиме дуже точно визначати в режимі реального часу, був офсайд чи його не було. «Все це раніше ми могли бачити у провідних європейських трансляціях, тепер це нарешті можливо і в чемпіонатах України. Ця система може малювати відстані від штрафної точки до воріт», - зауважив пан Денисов.

 

 

*На прохання згаданої юридичної особи редакція «Детектор медіа» зберігає написання її назви, зафіксоване у документах про юридичну реєстрацію (незважаючи на правила українського правопису).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9937
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Lost
4452 дн. тому
А Денисов не попутал в какой стране он живет и какие у людей зарплаты?! А то закупили мох и болото, а теперь как платить не знают и дерут с людей. Вот "профФессио(А)налы"! :)))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду