Перший національний перейшов із супутника Astra 1G на Amos 2

3 Лютого 2012
26050
3 Лютого 2012
18:01

Перший національний перейшов із супутника Astra 1G на Amos 2

26050
На прохання кабельних операторів
Перший національний перейшов із супутника Astra 1G на Amos 2

З 1 лютого Перший національний перейшов із супутника Astra 1G (31,5° східної довготи) на супутник Amos 2 (4° західної довготи). Про це повідомляється на сайті Першого.

 

Параметри супутникового сигналу Першого національного:

Amos-2 4° West
f=10912 MHz
polarization - horizontal
symbol rate 22330
FEC=3/4
BISS-1 100610110711

 

Як пояснив «Детектор медіа» технічний директор Національної телекомпанії України Валерій Вергелесов, канал змінив супутник на прохання численних кабельних операторів, які не могли приймати сигнал з Astra 1G без додаткової антени. Адже більшість українських каналів розташовані на супутниках Hotbird, Amos і Astra 4A (екс-Sirius 4), сигнал яких приймається на одну супутникову антену. А на купівлю додаткового обладнання не в усіх кабельників є кошти.

 

Нагадаємо, що до жовтня 2011 року Перший національний поширював свій сигнал через супутник Astra 4A (4,8° східної довготи), але в жовтні був переведений на Astra 1G (31,5° східної довготи).

 

За словами Валерія Вергелесова, сигнал Першого на Amos 2 піднімається з аплінку каналу СТБ.

 

Як уточнив заступник генерального директора НТКУ Артем Денисов, контракт з компанією Amos-Spacecom ще не підписано, адже спершу НТКУ як державна компанія має отримати держзамовлення і провести тендер. У компанії розраховують підписати угоди в березні.

 

Зазначимо, що з 1 березня параметри Першого національного на Amos 2 зміняться на такі:

Amos-2 4° West
f=10806 MHz
polarization - horizontal
symbol rate 30000
FEC=3/4
BISS-1 100610110711

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26050
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Cox
4461 дн. тому
Впервые вижу, чтобы вводили кодирование и тут же публиковали ключ. Верх цинизма!
fcc
4462 дн. тому
правильно сделали,что перевели на новый спутник.теперь у кабельных операторов будет больше возможностей передавать сигнал.
YU
4462 дн. тому
Шо ви тут спорите? Перший канал перевели на Амос тому що в нашого віктора хфедоровича не вистачає коштів купити тарілку і на ставити її на Астру.
alex63
4462 дн. тому
алекс джокеру. Не ставте телегу впереди лошади. Сначала проффи ут-1 перевели с общедоступного Сириуса на никому не нужную Астру, а теперь "по просьбе трудящихся" переводят назад на ту же старую доступную группу спутников - на Амос. Но и с качеством покрытия накладочка получается: на Сириусе покрытие каналом ут-1 территории Украины было намного лучше, чем будет на Амосе: http://sat-media.net/map/sirius.htm http://sat-media.net/map/amos.htm Наверно здоровый глузд должен был подсказать вернуть канал взад на Сириус. Но там уж наверно проФФесионалов не поняли б старшие проФФесионалы - по что деньги трачены?
джокер алексу
4462 дн. тому
Почитайте внимательно статью.Та мже написано,что впервые в истории УТ были учтены интересы населения,которое недополучало сигнал из-за невозможности принятия частично или полностью в полноценном обьеме сигналов кабельщиками.Значит думали таки о людях.А насчет откатов-какие откаты могут быть в компнаии УТ,если ее государство НЕДОФИНАНСИРОВАЛО?Там речь идет о том только,чтобы увеличить покрытие и улучшить качество,а не делить неделимые безналичные деньги.Если бы вы имели хоть какое-то знание о формах оплаты ,дла просто защли бы на сайт Первого,то увидели бы,что вся бухгалтерия прозрачна до копейки.Для любого рядового гражданина
alex63
4462 дн. тому
джоекр, не вешай лапши, а уж "учитесь как можно делать"...ну что ж: УТ-1 много лет висел на Sirius (Astra), всех устраивало (Hotbird, Amos і Astra 4A (екс-Sirius 4) у большинства населения и у всех операторов развернуты). Но тут пришла команда голубых, в смысле синих, в смысле донецких, в смысле проФФесионалов. И начала осваивать "недобюджет". И перевела канал на спутник Astra. Бюджет освоен, откаты получены, все довольны... Вот только ни у кого нет этой Астры. Ладно у населения нет, когда донецких волновали проблемы рядовых граждан? Так и операторы ТВ не хотят докупать дополнительное оборудывание, добавлять новые тарелки и все ради одного канала?! Ну теперь надо ж как-то ж... ПроФФесионалы переводят канал назад на один из трех спутников, теперь на Amos. И опять бюджет освоен, откаты получены, ну одно слово - проффи... "джокер и С" так чему учиться? Ну не хватает нам, сынкам тёмным, знаний, чего полезного мы "благодарные потомки" должны научиться в этой истории? Ведь и вправду, ну не как же доить "недобюджет"?
сарра
4462 дн. тому
а потом перейдут на 3w7e и сделают еще больше покрытие-это все вопрос времени
джоекр
4462 дн. тому
процесс пошел.Теперь картинка по любому будет стабильной намного более.Учитесь,сынки,как за не добюджет можно делать из канала ляльку
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду