Кінокритики США проголосували за «Меланхолію»

8 Січня 2012
10595
8 Січня 2012
11:26

Кінокритики США проголосували за «Меланхолію»

10595
Кінокритики США проголосували за «Меланхолію»
Національна спільнота кінокритиків США (National Society of Film Critics, NSFC) оприлюднила власний рейтиг фільмів і акторів. Першість у ньому здобула «Меланхолія» Ларса фон Трієра, відзначена раніше премією Європейської кіноакадемії (EFA)Кірстен Данст, що зіграла головну героїню у фільмі-катастрофі здобула визнання NSFC за найкращу жіночу роль року. Раніше їй вручили «Золоту пальмову гілку» Канн.  
 

 
Найкращий актор року - Бред Пітт за ролі у фільмах «Людина, що змінила все» і «Древо життя».
 
Найкращим актором другого плану NSFC назвала Альберта Брукса, який зіграв у картині «Драйв». Його колега за номінацією - Джесіка Честейн («Древо Життя», «Притулок» і «Допомога»).
 
Найкращий режисер, Терренс Малік, теж здобув визнання за «Древо Життя». До речі, цей фільм відзначено і за операторську роботу.
 
У жанрі нонфікшн першість за «Печерою забутих снів» Вернера Херцога.
 
За найкращий сценарій та як лідера номінації «Зарубіжні картини» відзначено фільм «Розставання» (A Separation) Асгара Фархаді.
 
Найгіднішим зразком експериментальним кіно NSFC вважає фільм «У пошуках Короля мавп» Кена Джейкобса.
 
NSFC засновано в 1966 році в США як об`єднання найвідоміших критиків країни. Нині до його складу входить 58 представників ЗМІ. 
 
«Детектор медіа»
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10595
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду