Єгор Соболєв позивається до Київради щодо акредитації ЗМІ

17 Грудня 2011
11741
17 Грудня 2011
11:42

Єгор Соболєв позивається до Київради щодо акредитації ЗМІ

11741
Єгор Соболєв позивається до Київради щодо акредитації ЗМІ
Керівник бюро журналістських розслідувань «Свідомо» Єгор Соболєв звернувся до Шевченківського райсуду Києва з вимогою скасувати правила акредитації журналістів до Київради.
 
За його словами, чиновники продовжують ігнорувати реєстраційну систему акредитації. Приймаючи рішення про допуск ЗМІ на сесію, у Київраді вимагають від журналістів забагато паперів, що суперечить новому закону «Про інформацію». «Згідно з цим документом, будь-який кореспондент за посвідченням може потрапити на будь-який відкритий захід. А відкритими, поза сумнівом, і мають бути засідання Київради», - каже Єгор Соболєв.

Раніше, у липні цього року, журналіста не пустили на одну із сесій Київради. У нього вимагали додаткові документи для акредитації, про які в законі України «Про внесення змін до закону "Про інформацію"» не йдеться.
 
Після цього Єгор Соболєв разом із юристом Інституту масової інформації Романом Головенком підготували новий проект спрощених правил акредитації та передали його секретарю Київради Галині Герезі.

«За кілька місяці в потому справа ніби просувається. Задля пришвидшення процесу ми з Романом вирішили одночасно діяти через суд», - сказав Соболєв.

В планах журналіста та юриста також домогтися відкриття поіменних результатів голосування Київради, а далі - вільного доступу до зали засідань усіх людей.

«Цього теж вимагає закон і в цьому є великий сенс. Наприклад, коли депутати будуть бачити перед собою мешканців Маяковського, Гончара, Печерської площі, Гоголівської, в них буде більше мотивів скасувати скандальні забудови на цих вулицях. Треба припинити практику, коли ці люди щосесії мерзнуть під Київрадою, журналісти чекають під її дверима, а депутати за гроші усіх цих людей спокійнесенько дерибанять землю цих же ж людей», - сказав Соболєв.

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11741
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду