Колектив «Сегодня» започаткував акцію «Чесне слово»

13 Грудня 2011
17015
13 Грудня 2011
15:48

Колектив «Сегодня» започаткував акцію «Чесне слово»

17015
Колектив «Сегодня» започаткував акцію «Чесне слово»

Колектив газети «Сегодня» започаткував акцію «Чесне слово». Про це сьогодні, 13 грудня повідомив відсторонений головний редактор видання Ігор Гужва.

 

«Ми хочемо перетворити цю акцію на загальноукраїнський рух, тому ми прийняли розпочати акцію "Чесне слово" проти цензури і джинси в ЗМІ, та закликаємо приєднатися до неї колег. Ми будемо координувати порушення їхніх прав незалежно від політичної орієнтації. Ми допомагатимемо боротися з цензурою і запроваджувати у ЗМІ цивілізовані та прозорі правила гри», - наголосив пан Гужва.

 

За його словами, поштовхом до створення цієї акції стало намагання висвітлювати конфлікт у «Сегодня». Спершу було вирішено назвати сторінку у Facebook «"Сегодня" проти цензури», однак згодом знайшли іншу назву.

 

Зараз ініціатори акції розмірковують над тим, якою буде її організаційна форма.

 

Незабаром має відкритися сайт акції, через який координуватиметься її діяльність. Як розповів Ігор Гужва, через портал до них зможе звернутися будь-який журналіст, права якого порушені. Також він сподівається що ця ініціатива знайде підтримку в колег.

 

При цьому пан Гужва переконує що акція «Сегодня» не є альтернативою руху «Стоп цензурі!»: «Я вважаю, що чим більше організацій, які захищають права журналістів, тим краще. Я думаю, що зі "Стоп цензурі!" ми будемо активно співпрацювати. До того ж, представники руху до нас приїжджали. І я б хотів їм подякувати».

 

Нагадаємо, журналістський рух «Стоп цензурі!» висловлює занепокоєння кризою в одній з наймасовіших газет України «Сегодня». Рух закликав Комітет Верховної Ради з питань свободи слова провести комітетські слухання з питань ситуації в редакції «Сегодня», а прес-секретаря президента Дарію Чепак як співголову міжвідомчої комісії з питань свободи слова з пропозицією провести позачергове засідання в зв'язку з кризовою ситуацією в редакції

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17015
Читайте також
18.01.2012 10:26
Юлия Рябчун, Валерий Калныш, «Коммерсантъ. Украина»
31 122
12.12.2011 12:07
Юлия Рябчун, «Коммерсантъ Украина»
26 307
12.12.2011 08:26
Христина Коновалова, для «Детектор медіа»
31 701
11.12.2011 13:24
Александр Сибирцев для «Украинская правда»
31 470
10.12.2011 01:10
Богдан Кутєпов
, «Відеотека»
3 584
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
olenal10
4487 дн. тому
чєстное слово наврать готово...
нагло поступили
4488 дн. тому
А вони хіба там знають ці два слова? А їхнє значення?
SamTakyj
4488 дн. тому
Ну, совсем утрачено чувство реальности и меры: чтоб "Сегодня" и его "славный" главред вообще касались темы "Честное слово"? Да ручишки прочь!
Гуп
4488 дн. тому
Кому-кому, але не Гужві, говорити про чесні слова...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду