Герман відмовилася від конкурсу BBC на кращу книжку року (ДОПОВНЕНО)

9 Грудня 2011
11041
9 Грудня 2011
11:09

Герман відмовилася від конкурсу BBC на кращу книжку року (ДОПОВНЕНО)

11041
Герман відмовилася від конкурсу BBC на кращу книжку року (ДОПОВНЕНО)

Радник президента, керівник Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Адміністрації президента Ганна Герман відмовилася від участі в конкурсі ВВС на кращу книжку року. Про це вона повідомила «Детектор медіа».

 

Причиною стало зневажливе висловлювання одного з членів журі на адресу читачів, які проживають у Росії: «Член журі конкурсу Ірина Славінська у своєму блозі дозволила собі зневажливе публічне висловлювання на адресу читачів, які проживають у російській глибинці. Також вона піддала сумніву те, що звичайний робітник може читати книжки».

 

Ганна Герман вважає таку поведінку члена журі неприйнятною і такою, що порушує етичні норми, демократичні засади і принципи, що передбачають однакове ставлення до людей, не залежно від їх національності, походження, місця проживання чи релігійних переконань.

 

«Думаю, поведінка, за якої людина зневажає іншу людину лише через те, що та інша людина живе в Росії, є неприйнятною в нашому суспільстві. Переконана - це суперечить і тим принципам та стандартам, за якими працює ВВС. Висловлюючи глибоку повагу до всіх інших членів журі, а також до колективу редакції та аудиторії ВВС, все ж змушена просити зняти мою книжку з участі в конкурсі», - йдеться у заяві Ганни Герман, яку вона надіслала сьогодні до ВВС.

 

Зазначимо, Ірина Славінська у своєму блозі 8 грудня написала: «Facebook-опитування мають велику перевагу. Вони цілковито прозорі. Тобто будь-хто може відкрити голосування та почитати поіменний список прихильників того чи іншого автора. Вчора, скажімо, була велика хвиля голосування за Ганну Герман - голосів 100 за дуже невеликий період часу. Голоси прийшли з прекрасних і далеких міст - Бобруйськ, Сиктивкар, Волгоград, Тула, Великий Новгород, Мінськ. Це означає, що Ганна Герман і її "Червона Атлантида" здобули направду міжнародну популярність! А ще "Червону Атлантиду" читають прості робочі. Очевидно іншим сучасним українським письменникам достукатися до їхніх сердець не вдалося. Ось частина списку професій шанувальників Ганни Герман: контролер ОТК в ОАО "Бобруйсксельмаш", слюсар-ремонтник в ОАО "Белшина", комерсант в Сыктывкарском торгово-технологическом, менеджер ОАО "Александровский машиностроительный завод". Це не список, це поема!».

 

У той же час, головний редактор «ВВС Україна» Ніна Кур'ята зазначила, що коментарі Ірини Славінської стосуються публічних результатів голосування у соціальній мережі Facebook, повідомляє BBC. «Після розгляду ситуації, що виникла, редакція дійшла висновку, що висловлювання Ірини Славінської не містять образ на адресу номінантів конкурсу», - сказала пані Кур'ята.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11041
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Надія
4519 дн. тому
Прочитавши заяву Герман і блог Славінської, зрозуміла, звідки народжується велика брехня. Славінська жодним чином не принижувала гідність і не зневажала будь-кого, а піддала сумніву чесність голосування. Герман розпалює міжнародну ворожнечу, та лише за це її четвертувати треба! Ви помітили, що тема національності активно мусується тільки Партією Регіонів, адже ніколи Україна не мала таких проблем. Я пророкувала, коли вийшло її недолуге творіння про трьох жінок, що Герман пропихатиме їх або на Шевченківську, або на ще якусь премію. Так і вийшло. Скільки горя завдала ця жінка Україні, так ні - ще й сюди лізе. Як же її багато скрізь, такої брехливої та чорноротої!
фима
4519 дн. тому
Про что вы говорите? Что эта Славинская только дважды нарушила этические нормы? Какие тут есть нормы? Я помню, как она погрузила Шевченко в унитаз на обложке книги со своими интерью. Это пипец вообще для украинца, если я правильно понимаю международное положение. Она правда что-то писала заумное в оправдание, но потом. Так зачем было сначала снимать трусы на людях, а потом оправдываться, не понимаю.
Игорь
4519 дн. тому
"Думаю, поведінка, за якої людина зневажає іншу людину лише через те, що та інша людина живе в Росії, є неприйнятною в нашому суспільстві". 100% абсолютно согласен. Даже если не в данном конкурсе, так в повседневной жизни. Неуважение людей только за то, что ни проживают в России - со стороны некоторых Украинцев просто унизительно для нас, самих Украинцев!!! И мне очень обидно, что такие "украинцы" попадаются в нашем обществе очень часто.
Z
4519 дн. тому
http://www.bbc.co.uk/ukrainian/news/2011/12/111209_german_book_skandal_sd.shtml У той же час, головний редактор ВВС Україна Ніна Кур'ята зазначила, що коментарі Ірини Славінської стосуються публічних результатів голосування у соціальній мережі Facebook. "Після розгляду ситуації, що виникла, редакція дійшла висновку, що висловлювання Ірини Славінської не містять образ на адресу номінантів конкурсу", - сказала Ніна Кур'ята.
Телекритик
4519 дн. тому
При усій неповазі до заяви п. Герман, мушу зауважити, що членам журі конкурсів варто все-таки не забувати про те, що вони члени журі. П. Славінська примудрилася уже двічі порушити етичні норми: у інтерв'ю зізналася у любові до книг Прохаська і осьо з "Атлантидою". Тепер будемо дивитися, чи зробить якісь висновки ВВС, а чи вони, як і Книжка року не розуміють, що довіра до журі - це основа авторитету конкурсу.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду