«Меланхолію» Трієра Європейська кіноакадемія визнала найкращою

4 Грудня 2011
11874
4 Грудня 2011
13:14

«Меланхолію» Трієра Європейська кіноакадемія визнала найкращою

11874
Документальний фільм року – «Піна»
«Меланхолію» Трієра Європейська кіноакадемія визнала найкращою

Європейська кіноакадемія вручила нагороди за найвидатніші досягнення в галузі кінематографічного мистецтва, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

 

Тріумфатором церемонії вже не вперше став данський режисер Ларс фон Трієр. Цього разу – з камерною драмою «Меланхолія», яку визнали найкращою стрічкою року, а також відзначили за роботу художника й операторську майстерність. Сам режисер фільму на церемонії не з'явився. 

 

Найкращою актрисою року за роль у драмі «Щось не так з Кевіном» стала володарка «Оскара» Тільда Суінтон. Вона обійшла, зокрема, росіянку Надію Маркіну, номіновану за виконання головної ролі у фільмі Андрія Звягінцева «Елена». 

 

Найкращий актор – британець Колін Ферт, який зіграв Георга VI у картині «Король каже!». Раніше пан Ферт отримав кілька нагород за цю роботу, у тому числі, премію Американської академії кіномистецтв.

 

Приз за найкращу режисуру отримала данка Сюзанна Бір за фільм «Помста», що був відзначений «Оскаром» як найкраща картина іноземною мовою.

 

 


 

 

 

Найкращим документальним фільмом року визнана «Піна» Віма Вендерса, що оповідає про відому німецьку танцівницю і хореографа Піну Бауш. 

 

Почесний приз за внесок у розвиток кінематографа дістався британському режисеру Стівену Фрірзу («Небезпечні зв'язки», «Брудні принади», «Королева»).

 

Європейський «Оскар», Премія Європейської кіноакадемії, є головною кінематографічною нагородою Європи. Її засновано 1988-го року. 

 

«Детектор медіа»

Фото - planeta-kino.com.ua 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11874
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду