Герман: Квоти для української музики не зменшать. Це вам моє слово

4 Грудня 2011
8136
4 Грудня 2011
12:40

Герман: Квоти для української музики не зменшать. Це вам моє слово

8136
Герман: Квоти для української музики не зменшать. Це вам моє слово
Радник Президента, керівник Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Адміністрації Президента Ганна Герман обіцяє, що квоти для української музики у вітчизняному теле- та радіоефірі не будуть зменшені. Про це вона сказала в інтерв’ю 5-му каналу.
 
«Обмеження української пісні і української музики – цього в Україні ніколи не буде. Поки ми з вами живі, поки ми з вами працюємо і маємо вплив на ситуацію, ніхто не буде мати права зменшити квоти для української пісні, для української музики в теле- та радіоефірі. Це вам моє слово», - наголосила пані Герман.
 
Як повідомляла ТК, 3 листопада Верховна Рада ухвалила закон, що передбачає скасування квот на українську музику в ефірі та зменшення квот на національний аудіовізуальний продукт з 50% до 25%. Культурні та громадські діячі вимагають від президента ветувати цей закон.

 

Виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників Катерина М'ясникова вважає, що новий закон не скасовує квоти на українську музику в ефірі. На її думку, частка українських музичних творів враховується в частці національного аудіовізуального продукту, яка становитиме 25%.

 

Члени Гуманітарної ради закликали Віктора Януковича накласти вето на закон, за яким із 50 до 25 відсотків зменшуються квоти на трансляцію української музики в ефірі радіо і телебачення. Під час засідання Гуманітарної ради 11 листопада Віктор Янукович заявив, що Верховна Рада перегляне цей закон
 
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин відклав підписання закону щодо квот на вітчизняний продукт у теле- і радіоефірі до усунення неузгодженостей в тексті  документу після внесення пропозицій Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України. 
 
«Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8136
Читайте також
15.11.2011 14:30
«Телекритика»
30 597
04.11.2011 23:51
Лілія Гришко, Тетяна Карпенко, Євген Тейзе, «Deutsche Welle»
24 071
16.04.2011 12:00
Леся Ганжа, «Дзеркало тижня. Україна»
26 704
22.02.2011 14:07
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
36 396
16.02.2011 14:07
Каша Сальцова, для «Детектор медіа»
2 548
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду