Відкриття Євро-2012 покаже НТКУ, а матчі за участі національної збірної – «Україна» (ДОПОВНЕНО)

2 Грудня 2011
18094
2 Грудня 2011
14:12

Відкриття Євро-2012 покаже НТКУ, а матчі за участі національної збірної – «Україна» (ДОПОВНЕНО)

18094
НТКУ і «Україна» розподілили матчі. Інтернет-права - 50/50
Відкриття Євро-2012 покаже НТКУ, а матчі за участі національної збірної – «Україна» (ДОПОВНЕНО)

Телеканали «Україна», «Футбол» та Перший національний розподілили матчі Євро-2012 для трансляції в ефірі. Про це 2 грудня під час прес-конференції повідомив директор телеканалу «Футбол» Олександр Денисов.

 

Ексклюзивно «Україна» та Перший матимуть змогу показати в прямому ефірі по 15 матчів. Телеканал «Футбол» покаже всі матчі в пакетах платного телебачення (кабель і супутник).

 

Матчі чемпіонату відбуватимуться о 19:00 та 21:45.

 

Фінальний матч Євро-2012 покажуть всі три телеканали одночасно.

 

За словами заступника генерального директора Національної телекомпанії України (Перший національний) з питань Євро-2012 Михайла Метревелі, телеканали вирішили розподілити матчі за лінійками. Отже, матчі о 19:00, за словами Олександра Денисова, у прямому ефірі транслюватиме Перший канал, а о 21:45 - «Україна».

 

Відповідно, відкриття та перший матч чемпіонату вийде на Першому національному. А от матчі збірної України у відбірковій групі транслюватимуться на «Україні».

 

У разі виходу збірної України у чвертьфінал право показати цей матч матиме НТКУ, а якщо збірна дістанеться півфіналу, то - «Україна».

 

Розподіл матчів поки що попередній, оскільки 2 грудня має відбутися жеребкування, де команди - учасники чемпіонату будуть розподілені по чотирьом групам.

 

Інтернет-права на трансляцію чемпіонату 50 на 50 розділили «Україна» та Перший національний.

 

За виробництво трансляції відповідатиме УЄФА, а телеканали отримають готовий сигнал зі стадіону. «Сюди приїдуть найкращі з кращих майстрів зйомки матчів», - переконує пан Денисов.

 

За словами Денисова, всі матчі чемпіонату будуть вироблятись у форматі HD на весь світ. Чи буде «Україна» транслювати їх у такому форматі, поки що невідомо. За словами генерального директора ТОВ «Медіа Група Україна» Федора Огаркова, така можливість розглядається, однак рішення буде прийняте до кінця року.

 

Читайте детальніше про комерційні подробиці угоди на показ Євро-2012.

 

Нагадаємо, восени 2011 року ТРК «Україна» придбала у Національної телекомпанії субліцензію на показ Євро-2012 для телеканалів «Україна» та «Футбол». А НТКУ ще у вересні 2009 році підписала з УЄФА ексклюзивну угоду про надання прав на трансляцію Євро-2012 в Україні

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18094
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду