Держкомтелерадіо не задоволений реалізацією програми «Українська книга»

29 Листопада 2011
7099
29 Листопада 2011
18:10

Держкомтелерадіо не задоволений реалізацією програми «Українська книга»

7099
Наразі повністю профінансовано всього 33 зі 140 книг
Держкомтелерадіо не задоволений реалізацією програми «Українська книга»

Станом на 29 листопада зі 140 видань, які увійшли до переліку книжкових видань, передбачених до випуску за програмою «Українська книга» на 2011 рік, повністю профінансовано всього 33. Про це йшлося на засіданні колегії Держкомтелерадіо, яке відбулося 29 листопада.

 

Нагадаємо, держбюджетом на виконання програми «Українська книга» на 2011 рік передбачено кошти в сумі 20 млн грн. До переліку книжкових видань, затверджених наказом Держкомтелерадіо, увійшло 140 видань 53-х видавництв та видавничих організацій загальним накладом 277 тис. примірників.

 

Як повідомили на засіданні колегії, станом на кінець листопада для випуску книжкової продукції на умовах державного замовлення укладено 117 договорів, що становить 83,6% від загальної кількості видавничих проектів. 55 видавничих проектів профінансовано шляхом здійснення попередньої оплати у розмірі 60%, 27 видань профінансовано повністю та підписано акти виконаних робіт, загалом на суму 9 млн 818 тис. 317 грн. На уточнююче запитання на засіданні колегії було оголошено, що повністю профінансовано вже 33 видання.

 

Голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович вважає, що такий стан виконання програми свідчить про незадовільну роботу як департаменту видавничої справи і преси, так і комітету загалом. «Цього року двічі змінювалося тендерне законодавство, посилилися вимоги до авторських прав. Деякі керівники видавництв не обізнані з нововведеннями. До кінця року треба зробити все можливе, щоб виконати програму "Українська книга" на 100%. Ті видавництва, які не відповідають вимогам, треба виключати з переліку, і спробувати включити інші. Якщо не вийде, тоді повернемо кошти до державного бюджету», - сказав пан Курдінович.

 

Як писала «Детектор медіа», за поданням видавництв та видавничих організацій Держкомтелерадіо вилучив книгу «Харцызск: время, события, люди. Том 1» (автори - А.В.Толстоухов,  В.А.Зубанов, В.В.Дубовий, С.Б.Тулуб) з переліку видань, передбачених до випуску за програмою «Українська книга» у 2011 році. Відповідні зміни до переліку ухвалила колегія Держкомтелерадіо на засіданні 18 жовтня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7099
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду