Молодіжний націоналістичний конгрес заявляє, що канали «не вшанували жертв Голодомору»

28 Листопада 2011
11688
28 Листопада 2011
12:02

Молодіжний націоналістичний конгрес заявляє, що канали «не вшанували жертв Голодомору»

11688
Молодіжний націоналістичний конгрес заявляє, що канали «не вшанували жертв Голодомору»

ВМГО «Молодіжний націоналістичний конгрес» (МНК) планує звернутись до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з «вимогою притягти до відповідальності керівництво телевізійних каналів за невиконання указу президента та розпоряджень Нацради щодо вшанування жертв голодоморів». Про це повідомляє прес-служба об'єднання.

 

На думку членів МНК, 26-го листопада, у День пам'яті жертв голодоморів та політичних репресій, українські телеканали залишили в сітці мовлення розважальні програми і «не виставили на екран заставку із запаленою свічею, як це було в минулі роки».

 

«Найбільш в цьому плані відзначилися Новий канал, в ефірі якого демонструвався "Гаррі Поттер", та СТБ, що крутив розважальне шоу "Х-Фактор. Революція". Ці канали належать мільярдеру Віктору Пінчуку. По каналу Ріната Ахметова ТРК "Україна" показували шоу "Кто хочет замуж за моего сына?"», - йдеться в повідомленні МНК.

 

Також, за інформацією об'єднання, проігнорували звернення громадськості й регіональні канали, зокрема в Запоріжжі, Одесі, Луганську.

 

«Представника Молодіжного націоналістичного конгресу у місті Луганськ Дмитра Шведа, що передавав вимоги громадськості про недопущення під час жалобного дня до ефіру розважальних програм, представники місцевого телеканалу ІРТА, контрольованого депутатом Володимиром Ландіком, виставили на вулицю та некоректно відмовили у проханні», - повідомляє МНК.

 

Нагадаємо, оргкомітет ВМГО «Молодіжний націоналістичний конгрес» ініціював звернення громадськості до вітчизняних телеканалів з вимогою не пускати до ефіру розважальні програми в День пам'яті жертв голодоморів. Як уже повідомляла «Детектор медіа», українські телеканали внесли зміни у сітку в День пам'яті жертв голодоморів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11688
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду