Нацрада хоче засекретити частину своєї інформації

23 Листопада 2011
13923
23 Листопада 2011
15:12

Нацрада хоче засекретити частину своєї інформації

13923
Нацрада хоче засекретити частину своєї інформації

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення хоче, щоб інформацію, яку вона отримує від мовників, можна було віднести до службової інформації та не розголошувати до прийняття рішень Нацради.

 

Відповідні пропозиції вона надасть Державному комітету телебачення і радіомовлення до законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення їх у відповідність із законами України "Про інформацію" та "Про доступ до публічної інформації"».

 

Національна рада пропонує викласти ч. 1 статті 16 закону «Про Національну раду...» в такій редакції:

 

«Діяльність Національної ради є відкритою, а її рішення - доступними для суб'єктів інформаційних відносин. Інформація, отримана в процесі діяльності Національної ради для опрацювання від суб'єктів господарювання у сфері телерадіомовлення (юридичних осіб України та громадян України, не обмежених у цивільній дієздатності), що пов'язана зі здійсненням наглядових та регуляторних повноважень Національної ради, процесом прийняття рішень і передує публічному обговоренню та/або прийняттю рішень, може бути віднесеною до службової інформації відповідно до закону і використовуватися лише для здійснення контролю та не підлягати розголошенню до прийняття рішень Національної ради, крім випадків, передбачених законодавством».

 

За словами заступника голови Нацради Лариси Мудрак, йдеться про ту інформацію, яка готується до засідань. «Інформація, яка виходить із засідань, залишиться в незмінному форматі доступу. Ідеться безпосередньо про те, що до прийняття публічних рішень, які приймаються на відкритих засіданнях Національної ради, ми не видаємо інформацію».

 

Начальник управління правового забезпечення Нацради Михайло Пушкаренко розповів, що регулятор отримує багато запитів на заявні документи телерадіокомпаній та іншу інформацію, що надходить на розгляд Національної ради. Однак, за його словами, закон можна трактувати так, що документи або інформація, яка надійшла в паперовому вигляді до Нацради та не оброблена Нацрадою, не є інформацією Національної ради. «Інформація Національної ради - це та, що виникла в процесі обробки Нацрадою. А в нас є запити, щоб ми надали заяви компаній або документи, на підставі яких щось відбулося, службові записки», - сказав він.

 

На запитання, яка інформація залишиться публічною згідно з пропозиціями Нацради, пан Пушкаренко сказав, що регуляторний орган оприлюднює на своєму сайті інформації більше за інші органи влади. «Все, що раніше публікувалося, надалі залишиться в публічному доступі: рішення, додатки, весь наш архів».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13923
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду