Порошенко: тиск має закінчуватися на мені і не доходити до журналістів

22 Листопада 2011
20788
22 Листопада 2011
20:45

Порошенко: тиск має закінчуватися на мені і не доходити до журналістів

20788
Порошенко: тиск має закінчуватися на мені і не доходити до журналістів

Власник журналу «Корреспондент» і 5-го каналу Петро Порошенко вважає, що будь-який тиск політиків має закінчуватися на ньому і не доходити до журналістів його медіа. Про це він сказав під час інтернет-марафону «Революція. 7 років потому».

 

На запитання модератора Мустафи Найєма, чи має Петро Порошенко проблеми через статті журналу «Корреспондент», той відповів: «Я знав, на що йшов».

 

«Проблеми з публікаціями, які виходять в "Корреспонденте", не відрізняються від тих, що трапляються через сюжети, які виходять на 5-му каналі. Я до цього був готовий усі сім-вісім-дев'ять років», - зазначив він.

 

На запитання, чи тиснуть політики на нього, пан Порошенко сказав: «Вони дружньо радяться». І додав: «Я вважаю своєю місією, що будь-які можливі дружні поради або відвертий тиск мають закінчитися на мені і не доходити в жодному разі не те, що до журналіста, а навіть до головного редактора».

 

Головний редактор журналу «Корреспондент» Віталій Сич підтвердив слова власника, що до редакції не доходить втручання зі сторони: «Я не знаю, чи є удар. Але якщо є, то він його тримає. Тому що за останні шість місяців ми зустрічалися десь тричі і розмовляли телефоном теж десь тричі, ми частіше через Facebook або e-mail спілкуємося. Припускаю, що дзвінки до нього можуть бути і мають бути просто тому, що ці люди особисто знають Петра Порошенка і хочуть ділитися своїми думками».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20788
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Татьяна
4531 дн. тому
Если кто-то не понял, что новая власть захватила телевидение и радио, то это не значит, что мв живем в свободной стране. Такое давление на журналистов от "новых" руководителей СМИ схоже только с временами Кучмы и агонии власти перед Помаранчевой революцией. А сейчас идет полная перлюстрация новостей, программ, сюжетов. Спасибо партии за это. Работа теперь в тягость.
Володимир
4532 дн. тому
Порошенко може розповідати що завгодно. А канал зараз є абсолютно провладним, за невеличким виключенням - кілька журналістів ще намагаються зберегти обличчя і репутацію.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду