Фотокор УНІАН Віталій Данильченко програв справу за 171-ю статтею у Вищому суді

22 Листопада 2011
17375
22 Листопада 2011
16:16

Фотокор УНІАН Віталій Данильченко програв справу за 171-ю статтею у Вищому суді

17375
Фотокор УНІАН Віталій Данильченко програв справу за 171-ю статтею у Вищому суді

22 листопада Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ (ВССУ) відмовив фотокореспонденту УНІАН Віталію Данильченку, якого було побито під час рейдерського захоплення заводу «Таврія», у задоволенні касації про скерування справи на дослідування. Про це «Детектор медіа» розповів пан Данильченко особисто.

 

Таким чином, ВССУ залишив в силі рішення Апеляційного суду Херсонської області про визнання охоронця заводу Геннадія Богуманова винним лише за статтею 125 (про умисне нанесення тілесних ушкоджень) і відмову у звинуваченні за ст. 171 (справу про перешкоджання його законній професійній діяльності).

 

«Касаційний суд, незважаючи на наші докази, на докази прокуратури, залишив в силі рішення судів двох інстанцій (Новокаховського міського суду та Апеляційного суду Херсонської області - ТК.) в силі. Прокуратура просила суд відправити справу на перегляд в першу інстанцію, а ми просили відправити на дослідування. Але касаційний суд вирішив, що цього робити не варто», - говорить Віталій Данильченко.

 

Фотокореспондент планує подавати скаргу до Європейського суду з прав людини. Інтереси фотографа у суді представляє правозахисник Олег Мартиненко.

 

Нагадаємо, у вересні 2009 року Віталій Данильченко отримав від охоронця тілесні ушкодження, коли на завдання інформагентства знімав рейдерське захоплення заводу «Таврія» в Новій Каховці. Після цього він потрапив до лікарні з діагнозом струс мозку. Через ускладнення фотограф протягом року двічі перебував у лікарні.

 

У серпні 2010 року фотограф програв суд за статтею 171 Кримінального кодексу («перешкоджання законній професійній діяльності журналістів») та звернувся до Апеляційного суду Херсонської області. Обвинуваченого у справі Геннадія Богуманова засудили за завдання тілесних ушкоджень за статтею 125 Кримінального кодексу, він мав сплатити штраф у розмірі 850 грн.

 

У січні 2011 року Віталій Данильченко програв в апеляції суд за статтею 171 Кримінального кодексу. За словами Віталія Данильченка, тоді суд пояснив це тим, що під час зйомки рейдерського захоплення заводу «Таврія» та під час нападу на нього фотограф не продемонстрував бейдж.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17375
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду