В Одесі обстріляли машину Григорія Кваснюка

22 Листопада 2011
15776
22 Листопада 2011
12:55

В Одесі обстріляли машину Григорія Кваснюка

15776
Кваснюк вважає, що його хочуть залякати
В Одесі обстріляли машину Григорія Кваснюка

В Одесі обстріляли машину головного редактора газети міської ради «Одеський вісник» Григорія Кваснюка. Про це повідомляє ZN.ua.

 

22 листопада о дев'ятій ранку, збираючись вирушити на сесію міськради, Григорій Кваснюк виявив у дверцятах своєї машини, залишеної з вечора біля будинку, кульовий отвір. Редактор викликав міліцію, яка, обстеживши транспортний захід, знайшла ще один слід від кулі. У міліції кажуть, що наразі вивчають факти пригоди.

 

На думку Григорія Кваснюка, це схоже на залякування. «Швидше за все, це якесь попередження», - сказав він.

 

Після того, що сталося, Григорій Кваснюк на сесію міськради не прибув. Водночас про те, що трапилося, на сесії оголошувати не стали, нібито через те, що ця подія не спричинила жодних важких наслідків.

 

Нагадаємо, що у 2009 році обстрілювали кабінет Григорія Кваснюка.

 

Григорій Кваснюк - одеський журналіст, послідовний противник екс-мера Одеси Едуарда Гурвіца, депутат Одеської міськради і член партії «Родина» Едуарда Маркова, головний редактор офіційної газети Одеської міськради «Одеський вісник».

 

Григорій Кваснюк веде на каналі АТВ авторську програму «Правда» і відомий своїми українофобськими та ксенофобськими висловлюваннями, наприклад, «бей жидов, спасай Одессу», «Западноукровское быдло понимает только один язык - язык кнута, не оружия, а именно кнута. Сучьи холопы, внуки и правнуки холопов... Разговаривать с этими уродами бесполезно. Вся история западенщины - это история рабства».

 

12 грудня 2007 року за висловлювання пана Кваснюка, що мають ознаки порушень ст. 6 закону «Про телебачення і радіомовлення» та ст. 34 Конституції України, Нацрада вирішила звернутися до суду щодо анулювання ліцензії АТВ. Улітку 2010 року суд відмовив Нацраді в анулюванні ліцензії АТВ.

 

Як писала «Детектор медіа», нещодавно АТВ хотів взяти на роботу коректора, на якого «не наклався відбиток українізації». Відповідна вимога до кандидата на посаду міститься в описі вакансії на сайті каналу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15776
Читайте також
06.03.2009 10:20
Алексей Зубенко, Каролина Правдина
71 833
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду