Суд визнав депутата винним у побитті журналіста Дементія Білого

21 Листопада 2011
15749
21 Листопада 2011
16:51

Суд визнав депутата винним у побитті журналіста Дементія Білого

15749
Шевчук має сплатити Білому штраф у розмірі 850 грн і компенсацію моральної шкоди в сумі 4 тис. грн
Суд визнав депутата винним у побитті журналіста Дементія Білого

Підприємця, депутата Херсонської міськради (Партія регіонів) Віктора Шевчука визнано винним у завданні легких тілесних ушкоджень журналісту, члену Української Гельсінської групи, керівнику Херсонського обласного відділення Комітету виборців України Дементію Білому, повідомляє УНІАН.

 

Таке рішення оголосила 21 листопада суддя Суворовського районного суду в Херсоні Ольга Слюсаренко під час чергового судового засідання у цій справі.

 

Зокрема, суддя, посилаючись на свідчення свідка і факти, встановлені під час судового розгляду, вважає, що пан Шевчук умисно завдав каліцтва пану Білому 14 вересня 2010 року під час публічного звіту мера Херсона Володимира Сальдо в обласному музично-драматичному театрі ім. М.Куліша.

 

Водночас вимоги сторони обвинувачення були задоволені частково: за рішенням суду Віктор Шевчук має сплатити штраф у розмірі 850 грн (згідно з ч.1 ст.125 Кримінального кодексу України) і виплатити постраждалому Дементію Білому компенсацію моральної шкоди в сумі 4 тис. грн.

 

Прокурор з боку обвинувачення вимагав для Віктора Шевчука покарання у вигляді 200 годин громадських робіт, а Дементій Білий - 10 тис. грн. компенсації моральної шкоди. Тепер пан Шевчук має 10 днів для оскарження рішення суду першої інстанції в апеляційному суді.

 

Нагадаємо, що в Херсоні під час звіту мера 14 вересня 2010 року до зали не хотіли пускати журналістів і опозиційних депутатів. Коли їх нарешті пустили і Дементій Білий поставив меру запитання про факт недопуску, його виштовхали із зали у фойє, де відбулася бійка.

 

На Дементія Білого було складено протокол про адміністративне порушення як на ініціатора бійки. А сам він подав до прокуратури заяву про побиття та перешкоджання журналістській діяльності, однак справу за статтею про перешкоджання так і не було порушено. Натомість прокуратура порушила кримінальну справу проти іншого учасника бійки Віктора Шевчука за фактом нанесення Дементію Білому легких тілесних ушкоджень (ч. 1 статті 125 ККУ).

 

У судових процесах Дементій Білий виступав як звинувачений і як постраждалий. Суд не знайшов адмінправопорушення (хуліганства) в його діях. Згодом суддя об'єднала дві справи в одну і скерувала її на дорозслідування. У результаті дорозслідування слідчий висунув Дементію Білому звинувачення в нанесенні умисних легких тілесних ушкоджень Вікторові Шевчуку. Справу за цим звинуваченням нині закрила прокуратура.

 

14 вересня 2010 року Дементію Білому пред'явлене звинувачення в нанесенні умисних легких тілесних ушкоджень іншому учасникові бійки - підприємцю Вікторові Шевчуку (нині - депутат міськради від Партії регіонів).

 

Після звернення громадськості до прокуратури стосовно абсурдності порушення кримінальної справи, її було закрито.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15749
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Роман Головенко
4511 дн. тому
Штраф по кримінальних справах сплачується державі, а не потерпілому
Роман Головенко
4511 дн. тому
Штраф по кримінальних справах сплачується державі, а не потерпілому
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду