Геращенко: На телеканалі «Рада» мають бути програми про євроінтеграцію і НАТО

16 Листопада 2011
8027
16 Листопада 2011
10:24

Геращенко: На телеканалі «Рада» мають бути програми про євроінтеграцію і НАТО

8027
Геращенко: На телеканалі «Рада» мають бути програми про євроінтеграцію і НАТО

Народний депутат, голова підкомітету з питань інформаційного забезпечення інтеграційних процесів Комітету з питань європейської інтеграції Ірина Геращенко пропонує запровадити на телеканалі «Рада» цикл інформаційних і просвітницьких передач про євроінтеграцію та співробітництво з НАТО. Про це повідомляє прес-служба депутата.

 

«Верховна Рада України має бути більш залучена до кампанії інформування населення про євроінтеграцію та співпрацю з Альянсом. Нераціонально використовувати телеканал "Рада" виключно для розлогих інтерв'ю депутатів, натомість, може бути набагато більше користі, якщо парламентський канал даватиме суспільству більше інформації щодо розуміння процесів євроінтеграції та співробітництва з Альянсом. Від цього імідж всієї Верховної Ради лише виграє», - наголосила депутат під час комітетських слухань «Оцінка виконання Річної національної програми співробітництва (РНП) Україна-НАТО на 2011 рік: досягнення і недоліки», які відбулися 15 листопада.

 

Ірина Геращенко  та голова Комітету з питань європейської інтеграції Борис Тарасюк запропонували у новоствореному Європейському центрі інформаційної підтримки («Інфоцентр») при парламенті проводити постійні навчальні семінари для журналістів щодо висвітлення міжнародної тематики, зокрема, теми євроінтеграції та співробітництва з НАТО. На їхню думку, особливо важлива така ініціатива для регіональних мас-медіа.

 

Геращенко вважає позитивним той факт, що в українських ЗМІ зменшилась кількість негативної та агресивної інформації щодо НАТО. При цьому вона наголосила, що інформація про Північноатлантичний альянс в медіа сьогодні в дефіциті. «У деяких українців залишається середньовічне уявлення про ці міжнародні структури, є брак реальної інформації про програми співпраці та угоди, що визначають діалог між Україною та європейськими організаціями», - зауважила депутат.

 

Ірина Геращенко має намір подати депутатські запити до Державного комітету телебачення і радіомовлення України  щодо використання коштів, виділених з бюджету на виконання Річної національної програми співробітництва Україна-НАТО на 2011 рік, та Державної цільової програми інформування громадськості з питань європейської інтеграції України на 2008-2011 роки.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8027
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду