GFK виграв тендер на вимірювання радіослухання

9 Листопада 2011
12178
9 Листопада 2011
11:47

GFK виграв тендер на вимірювання радіослухання

12178
GFK виграв тендер на вимірювання радіослухання

Замість TNS радіослухання в Україні досліджуватиме GFK. Як повідомляє Радіокомітет, саме цій компанії було віддано перевагу за результатами конкурсу відкритих пропозицій.

 

GFK переміг, бо надав оптимальну пропозицію з точки зору технічних характеристик проекту його вартості, зауважує Радіокомітет.

 

«Компанія GFK показала свою готовність робити якісне дослідження на прийнятних умовах. Переможець конкурсу має великий досвід реалізації галузевих досліджень, ми впевнені, що ця дослідницька компанія зможе реалізувати проект на високому професійному рівні. Для учасників індустрії це велика інвестиція, наслідком якої, як ми очікуємо, стане збільшення довіри до радіо, як до медіа-носія», - каже генеральний директор групи компаній «ТАВР Медіа» Ігор Чернишов.

 

У порівнянні з минулими дослідженнями незмінними залишаться цільова аудиторія (вік 12-65 років) та географія (міста за населенням 50 тис.+). Опитування здійснюватиметься методом  Day After Recall (поетапне згадування респондентом учорашнього дня), але з використанням комп'ютеризованої системи проведення телефонних інтерв'ю, що до цього часу практикувалося лише у Києві.

 

Дзвінки відтепер будуть здійснюватися не лише на стаціонарні, але і на мобільні телефони, завдяки чому буде краще досягнута молода і мобільна аудиторія.

 

Розмір вибірки збільшується фактично удвічі - за рік буде опитано 47 280 респондентів.

 

У межах дослідження проводитиметься моніторинг покриття радіостанцій у всіх точках вибірки, завдяки чому в кожному місті у списках опитування будуть лише ті радіостанції, що здійснюють мовлення в даному населеному пункті, зазначає Радіокомітет. Як вважає голова правління радіогрупи УМХ Валентин Резніченко, нове дослідження дасть більше можливостей для аналізу радіоаудиторії. 

 

«Невисока частка радіо в порівнянні з іншими ринками пояснюється, в тому числі, і недосконалою системою досліджень. Я дуже радий, що провідні радіохолдинги погодилися на цю стратегічну інвестицію, яка допоможе зробити радіо більш привабливим як для слухачів, так і для рекламодавців», - зауважує генеральний директор Publicis Groupe Ukraine Олег Попенко.

 

Нагадаємо, 1 вересня Радіокомітет оголосив конкурс відкритих пропозицій на дослідження радіослухання в Україні.

 

Участь у конкурсі взяли 5 компаній.

 

Контракт з переможцем буде підписано на три роки. Згідно з заявленими домовленостями, 60% вартості дослідження оплачуватиме Радіокомітет, ще 40% складатимуть інвестиції вторинного ринку.

 

Нагадаємо, 2008 року Радіокомітет обрав вимірювачем TNS Ukraine.

 

Для довідки: Радіокомітет - міжгалузеве об'єднання, до якого входять два найбільші радіохолдинги  України - група «Тавр», Український медіахолдинг, три мережеві рекламні агенції (Publicis Groupe, ADV Group (Initiative), Group M) та, у якості управляючого партнера,- Незалежна Асоціація телерадіоМовників. Радіокомітет створений наприкінці 2007 року задля запуску єдиного галузевого дослідження радіоаудиторії, яким користуватимуться як самі радіостанції, так і рекламні агенції під час планування рекламних кампаній. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12178
Читайте також
16.05.2012 17:15
Мар'яна Закусило
21 951
04.04.2012 08:28
Оксана Крячко, для «Детектор медіа»
21 303
15.07.2009 11:13
Мар'яна Закусило
39 974
17.04.2009 16:04
Евгения Продаева
18 220
20.11.2008 09:17
Мар'яна Закусило
26 145
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду