Суд об’єднав усі справи по загальнонаціональній цифрі в одне провадження

1 Листопада 2011
17061
1 Листопада 2011
16:59

Суд об’єднав усі справи по загальнонаціональній цифрі в одне провадження

17061
Суд об’єднав усі справи по загальнонаціональній цифрі в одне провадження

Окружний адміністративний суд міста Києва вирішив об'єднати у спільне провадження справи за позовами телеканалів ТВі, «Інфо-24» та «ТВі-Культура», а також «Малятко-ТВ» і ТРК «Ера», які оскаржують результати цифрового конкурсу на місця в загальнонаціональних цифрових мультиплексах. Таку ухвалу сьогодні, 1 листопада, прийняла колегія суддів на чолі з головуючим Костянтином Пащенком у відповідь на клопотання відповідача - Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

 

Внаслідок цього третіми сторонами до справи приєднані усі 54 телекомпанії, які брали участь у конкурсі на вільні місця в цифрових мультиплексах (багатоканальні телемережі МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5) із загальнонаціональним покриттям.

 

Проти об'єднання справ виступали юристи «Ери», а от представники ТВі та «Малятко ТВ» не заперечували.

 

Слід зазначити, що в Окружному адміністративному суді міста Києва розглядається ще одна «цифрова справа» - за позовом МТРК «Чернівці» з міста Чернівці, що оскаржує результати конкурсу з регіональним покриттям. Вона поки що залишається в окремому провадженні.

 

Однак розгляд справи по суті в цей день не розпочався, оскільки ТРК «Ера» звернулася до суду з клопотанням, у якому просила витребувати у Нацради всі заяви на участь у конкурсі з додатками. А директор «Малятко-ТВ» Володимир Кметик наголосив на тому, що має намір внести доповнення в позовну заяву.

 

Суддя Пащенко ці клопотання задовольнив, і додав з приводу намірів «Малятка-ТВ» доповнити позовну заяву: «Первинний позивач (ТВі. - ТК) оскаржив усе, що тільки можна оскаржити». Також суд зобов'язав Нацраду до 10 листопада надати заяви з додатками, щоб учасники процесу мали змогу з ними ознайомитись.

 

У коментарі «Детектор медіа» представник Нацради Олег Шосталь сказав, що заперечення на позови регулятор ще не подав і має намір це зробити одразу після початку слухання справи.

 

Нагадаємо, результати конкурсу на місця в цифрових мультиплексах МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 оскаржують «Малятко-ТВ», ТВі, «Ера», «Чорноморська ТРК», МТРК «Чернівці» з міста Чернівці і телекомпанія «САТ-плюс» з міста Слов'янська Донецької області. «Сат-плюс» і «Чорноморська ТРК» подали позови до окружних адміністративних судів Донецької області і Криму.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17061
Читайте також
23.11.2011 13:03
Юрий Крайняк, для «Детектор медіа»
35 021
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знайка
4549 дн. тому
Так а что с МХ-4? Когда бардак в сетке ликвидирут?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду